Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Ξεκαθάρισμα για επιλαχόντες στα Σχέδια Βελτίωσης

Τρόπους ώστε να ξεκαθαρίσει γρήγορα το τοπίο σχετικά µε το ποιοι δικαιούχοι θα προχωρήσουν στην υλοποίηση του Σχεδίου Βελτίωσης ή θα παραχωρήσουν τη θέση τους σε επιλαχόντες, ψάχνουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

KV-s-drill-pro-0006-jpg-jpg-g19b9ul474

4273
9

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι να τροποποιηθεί το πλαίσιο και να υποχρεώνονται οι δικαιούχοι να προχωρήσουν σε δαπάνες εντός εξαµήνου, αντί για το 12µηνο που ισχύει σήµερα.

Άλλωστε, όπως έχει δείξει το παρελθόν, συνήθως αυτοί που έχουν την ικανότητα να υλοποιήσουν το σχέδιο βελτίωσης είναι πολύ λιγότεροι από όσους καταθέτουν αίτηµα. Επίσης, επειδή έχει παρέλθει και µεγάλο διάστηµα από την υποβολή των αιτηµάτων κάποιοι µπορεί να έψαξαν άλλες λύσεις για να κάνουν την επένδυσή τους. Σύµφωνα µε παράγοντες της αγοράς, υπολογίζεται, αν ληφθεί υπόψη η περασµένη εµπειρία, πως τελικά θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των έργων περίπου 6.000 δικαιούχοι.

Συγκεκριµένα, στο θεσµικό πλαίσιο που ορίζεται στην προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης αναφέρεται ότι: Ο δικαιούχος µε βάση την πρόοδο υλοποίησης του επενδυτικού του σχεδίου, δύναται να καταθέσει έως και τρεις αιτήσεις πληρωµής. Κάθε αίτηση µερικής πληρωµής γίνεται δεκτή εφόσον αφορά υλοποίηση προϋπολογισµού που δεν υπολείπεται του 20%  του συνολικού εγκεκριµένου προϋπολογισµού και µετά την υποβολή της αποµένει προς υλοποίηση εγκεκριµένος προϋπολογισµός που δεν υπολείπεται του 20% του συνολικού εγκεκριµένου προϋπολογισµού [...]. Η πρώτη αίτηση πληρωµής υποβάλλεται από το δικαιούχο το αργότερο εντός δώδεκα µηνών από την ηµεροµηνία της απόφασης ένταξης πράξης. Μη τήρηση του παραπάνω όρου συνεπάγεται αυτοδίκαιη ανάκληση της απόφασης ένταξης πράξης.

Σχόλια (9)
Προσθήκη σχολίου

22-02-2020 18:08Γιωργος

ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ (4.1) ΤΟΥ 2018, ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΓΑ (5.1). ΤΟ 5.1 (ΕΛΓΑ) ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2019, ΤΟ 4.1 (ΣΧΒΛ) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2020. ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ, ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ. ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ <<ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΑΔΑ>>

Απάντηση

20-02-2020 16:32Γιαννης

ΑΝ ΓΙΝΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ, ΡΩΤΑΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ?

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία