Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Επιπλέον 40 εκατ. ευρώ για 57 νέους δικαιούχους στη μεταποίηση Μέτρο 4.2.1

Στην επιπρόσθετη αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης 4.2.1 «Εμπορία-Μεταποίηση» κατά 40 εκ. ευρώ και την ένταξη επιπλέον 57 δικαιούχων φέρνοντας τη βάση βαθμολογίας στο 11 (ήταν 11.75), προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

01c775a17f04820962f65968fed6c433_xl_2

871
1

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα διατεθούν τελικά για την έγκριση επενδυτικών σχεδίων της δράσης μετά και την επιπρόσθετη δέσμευση 440 εκατ. ευρώ.

 Δείτε τη νέα λίστα με τους δικαιούχους ΕΔΩ

 Οι δυνητικοί δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις έγιναν αποδεκτές προς στήριξη πρέπει να προσκομίσουν στο διάστημα από 06 Απριλίου έως και 21 Απριλίου 2020, τα δικαιολογητικά οριστικής ένταξης που προβλέπονται στο θεσμικό πλαίσιο της Δράσης (εξαιτίας της τρέχουσας λόγω του κορωνοϊού κατάστασης, θα δοθεί παράταση εφόσον απαιτηθεί και μετά την διάρκεια ισχύος των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού).

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

 Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, ανακοινώνει ότι μετά από συστηματική προσπάθεια εξασφαλίστηκε νέα αύξηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού κατά 40 εκ € για το πρόγραμμα της μεταποίησης, προκειμένου να διευρυνθεί η βάση του πίνακα κατάταξης στο 11.00 και να ενταχθούν στην Δράση 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν γεωργικό» του υπομέτρου 4.2 του ΠΑΑ 2014-2020 όσο το δυνατόν περισσότερες θετικά αξιολογημένες επενδυτικές προτάσεις.

Συνολικά θα διατεθούν για την έγκριση επενδυτικών σχεδίων της δράσης μετά και την επιπρόσθετη δέσμευση 440 εκ. €. Με την σημαντική αυτή αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης επιβεβαιώνεται, σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε εξ αιτίας του covid – 19, η σταθερή και προσανατολισμένη προσπάθεια και στάση του ΥΠΑΑΤ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την διατήρηση υφιστάμενων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον εκσυγχρονισμό των μονάδων μεταποίησης προς αύξηση της προστιθέμενης αξίας, την ασφάλεια στην παραγωγή, την διάθεση και την εξωστρέφεια των αγροτικών μας προϊόντων.

Οι αιτούντες, που υπέβαλαν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο της ανωτέρω δράσης, θα ενημερωθούν σχετικά με την έκδοση των αποτελεσμάτων με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση, που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους, από την αρμόδια Δ/νση Προγραμματισμού και Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

01-04-2020 19:28Αντώνης Παλαιολόγος

Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε αξιολογείται θετικά η προσπάθεια του ΥπΑΑΤ- Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα της Δράσης 4.2.1 " Μεταποίηση αγροτικών προϊόντων " εντάσσοντας ακόμη 57 πράξεις ( δικαιούχους ) δίνοντας στήριξη σε 347 συνολικά περιπτώσεις ( ύστερα από τρεις τροποποιήσεις ). Ευελπιστούμε στην συνέχιση της προσπάθειας για τις εναπομείνασες παραδεκτές αιτήσεις στο πλαίσιο και της ευελιξίας που παρέχεται από την Ε.Ε. για την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη και ειδικότερα του κλάδου της ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία