Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Παράταση ως τις 3 Ιουνίου για αιτήσεις στα προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων της ΕΕ

Έως τις 3 Ιουνίου έδωσε παράταση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αιτήσεις συμμετοχής οργανώσεων παραγωγών, συνεταιρισμών, κοινοπραξιών και επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα έκλεινε στις 14 Απριλίου.

doc_20160518_1627317_ntomates_3

779
0

Σημειώνεται πως ο διαθέσιμος προϋπολογισμός για την ευρωπαϊκή πολιτική προώθησης του 2020, προβλέπει συνολικά 200,9 εκατ. ευρώ για προγράμματα προώθησης και ενημέρωσης.

 

Οι αιτήσεις για χρηματοδότηση υποβάλλονται απευθείας στον Εκτελεστικό Οργανισμό Καταναλωτών, Υγείας, Γεωργίας και Τροφίμων της ΕΕ (CHAFEA), ο οποίος είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση και την έγκρισή τους. Τα «απλά» προγράμματα υποβάλλονται από έναν ή περισσότερους φορείς από την ίδια χώρα της ΕΕ. Τα «πολλαπλά» προγράμματα υποβάλλονται από τουλάχιστον δύο εθνικούς φορείς από τουλάχιστον δύο κράτη μέλη ή από μία ή περισσότερους ευρωπαϊκούς φορείς. Η συμμετοχή της Ε.Ε. στις επιλέξιμες δαπάνες είναι 70-80% (Ε.Ε.-Τρίτες Χώρες). Το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από τις προτείνουσες οργανώσεις.

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων (2020) /C/ 14-01-2020 διέπεται από τον Καν(ΕΕ) 1144/2014 σχετικά με «Ενέργειες προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά και σε τρίτες χώρες». Στην ιστοσελίδα του CHAFEA, υπάρχει μια σειρά εργαλείων που βοηθούν τους υποψηφίους να υποβάλουν επιτυχώς τις προτάσεις τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία