Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Αναγκαία τώρα όσο ποτέ η διετής παράταση των δεσμεύσεων στη Βιολογική Γεωργία

Μετέωροι βρίσκονται ακόμα οι παραγωγοί που το 2017 εντάχθηκαν με δεσμεύσεις τριετίας στη Βιολογική Γεωργία και ζητούν μετ' επιτάσεως διετή παράταση στις επιδοτήσεις τους, με την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, να ζητά την επανεξέταση του ζητήματος από τον Βορίδη, ειδικά τώρα που υπάρχει κρίση στην αγορά λόγω του κορωνοϊού.

2_Viologika_2

Γιώργος Κοντονής

567
0

Μετά από τρία χρόνια προσπάθειας, για τη μετάβαση από τη συμβατική στη Βιολογική Γεωργία, οι παραγωγοί αυτοί βρίσκονται μετέωροι όσον αφορά τη στήριξή τους από το Μέτρο 11, αλλά ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν (όπως και όλοι οι παραγωγοί) και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, που δημιούργησε στην αγορά η κρίση του κορονοϊού. Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω καταστάσεων θα οδηγήσει τελικά την πλειονότητα των παραγωγών, στην ακύρωση και της προηγούμενης τριετούς προσπάθειας. Τα παραπάνω σημειώνει η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων στη σχετική έκκληση που απευθύνει προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους παραγωγούς αυτούς, να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για δύο επιπλέον έτη.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεσα προκήρυξη για πρόγραμμα γέφυρα στη Βιολογική Γεωργία για αυτούς τους δικαιούχους, καθώς οι δεσμεύσεις τους λήγουν την 31η Μαΐου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Πιστοποιητών αναφέρει:

Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων μεταφέρει στο ΥΠ.Α.Α.Τ και στον Υπουργό κ. Βορίδη, την απόγνωση των νεοεισερχομένων Παραγωγών στη Βιολογική Γεωργία βάσει του Μέτρου 11, οι οποίοι είχαν ενταχθεί το έτος 2017. Οι Παραγωγοί αυτοί είχαν ενταχθεί με την προοπτική επέκτασης της εγκριθείσας τριετίας για επιπλέον δύο έτη, σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. Πρωτ. 130/5917 (18.01.2017) Πρόσκληση του Μέτρου 11.

Μετά από τρία χρόνια προσπάθειας, για τη μετάβαση από τη Συμβατική στη Βιολογική Γεωργία, οι Παραγωγοί αυτοί βρίσκονται μετέωροι όσον αφορά τη στήριξή τους από το Μέτρο 11, αλλά ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν (όπως και όλοι οι παραγωγοί) και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, που δημιούργησε στην αγορά η κρίση του κορονοϊού. Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω καταστάσεων θα οδηγήσει τελικά την πλειονότητα των Παραγωγών, στην ακύρωση και της προηγούμενης τριετούς προσπάθειας.

Πηγή χρηματοδότησης των παραπάνω επεκτάσεων των τριετιών του Μέτρου 11 μπορεί να αποτελέσει το ίδιο το Μέτρο 11, λόγω των υπερδεσμεύσεων που εξ ορισμού δημιούργησε, αλλά και το πρόγραμμα-γέφυρα μεταξύ του τρέχοντος και του επόμενου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Είναι πολύ σημαντικό να δοθεί η ευκαιρία στους Παραγωγούς αυτούς, να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για δύο επιπλέον έτη, ώστε να μπορέσουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην αγορά, επιτέλους, ως βιολογικά και να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία