Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Εξαντλείται ο χρόνος για «γέφυρα» διετίας σε βιοκαλλιεργητές

Καταργείται η δέσµευση κατάρτισης για τους βιοκαλλιεργητές και βιοκτηνοτρόφους που είναι δικαιούχοι του Μέτρου 11 «Βιολογική Γεωργία», σύµφωνα µε τροποποιητική απόφαση, ώστε να µπορέσουν να κλείσουν οι τριετείς δεσµεύσεις του προγράµµατος.

42400010612_83ce15a3f8_o

2286
6

Την ίδια ώρα, εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια για τους δικαιούχους της προκήρυξης του 2017 του Μέτρου 11.1.1 «Μετατροπή σε Βιολογικές Πρακτικές» για µία επέκταση του προγράµµατός τους, εφόσον οι δεσµεύσεις τους λήγουν σε µία εβδοµάδα και συγκεκριµένα στις 30 Μαΐου.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει ακόµα γνωστοποιήσει αν θα προχωρήσει τελικά σε µία νέα προκήρυξη που έχει υπολογιστεί στα 20 εκατ. ευρώ, µε τις πιθανότητες πλέον να είναι πολύ λίγες.

Αναλυτικά η 6η τροποποίηση του θεσµικού πλαισίου του Μέτρου 11 αναφέρει:

Άρθρο 1: «Στην παράγραφο Ε του άρθρου 8, η περίπτωση 9: «Οι δικαιούχοι του υποµέτρου 11.1 δεσµεύονται να καταρτιστούν στις βιολογικές καλλιεργητικές πρακτικές και µεθόδους µέσω του Μέτρου 01 «∆ράσεις µετάδοσης γνώσεων και ενηµέρωσης» του ΠΑΑ 2014- 2020, κατά τη διάρκεια της τριετούς δέσµευσης.

Η δέσµευση αυτή δεν ισχύει στις εξής περιπτώσεις:

α) ο δικαιούχος συµµετέχει και στο υποµέτρο 11.2 και

β) ο δικαιούχος είναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχολών Γεωτεχνικής κατεύθυνσης», διαγράφεται.

Άρθρο 2: Στην παράγραφο ΣΤ του άρθρου 17, η περίπτωση

η): «Στις περιπτώσεις όπου οι δικαιούχοι του υποµέτρου 11.1 που είναι υπόχρεοι να καταρτιστούν στις βιολογικές καλλιεργητικές πρακτικές και µεθόδους δεν προσέλθουν ή δεν ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους µε δική τους ευθύνη, αποβάλλονται οριστικά από τη δράση/-εις και επιστρέφουν τις µέχρι τότε καταβληθείσες ενισχύσεις προσαυξηµένες µε τους νόµιµους τόκους», διαγράφεται.

Για περισσότερους το νέο «Εξοικονοµώ»

Τροποποιήσεις στο ύψος των ενισχύσεων και των εισοδηµατικών ορίων των δικαιούχων νοικοκυριών ετοιµάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

στον τρίτο κύκλο του προγράµµατος «Εξοικονόµηση Κατ’ Οίκον»,

ο οποίος θα προκηρυχθεί το φθινόπωρο. Όπως αναφέρουν αρµόδιες πηγές, στις προθέσεις

και στα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου είναι η υπαγωγή περισσότερων οικογενειών και για την ακρίβεια, η κρατική επιδότηση και σε υψηλότερα εισοδήµατα. Έτσι, αναµένεται να µειωθούν οι επτά εισοδηµατικές κατηγορίες αλλά και το ανώτατο ποσοστό ενίσχυσης που ήταν στο 70%, προκειµένου να ενταχθούν περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων. Σύµφωνα µε τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, ο προϋπολογισµός του τρίτου κύκλου του προγράµµατος θα ανέλθει στα 350 µε 400 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, αναµένεται να ενεργοποιηθεί µέτρο επιχορήγησης αγοράς ηλεκτρικού οχήµατος ΙΧ.

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

27-05-2020 11:33Γιαννης

Όχι τελειώνει ο χρόνος για την παράταση ,έχει τελειώσει ! Και οι παρατρεχαμενοι του Βορίδη δεν έχουν τα @ρχιδια να κάνουν μια επίσημη δήλωση , που έπρεπε να την κάνουν από τον Νοέμβριο, ότι το πρόγραμμα τελείωσε και κοροϊδεύουν τους αγρότες. Δεν πειράζει εκλογές έρχονται και θα δούνε την γιουχα!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (5)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία