Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα έως τέλος του έτους τα αγροτικά δάνεια έως 25.000 ευρώ

Παράταση μέχρι το τέλος του έτους έλαβε η δυνατότητα σύναψης δανειακών συμβάσεων μέχρι 25.000 ευρώ χωρίς την προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας για κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, βάσει προσθήκης που προβλέπεται στο νομοσχέδιο «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις» και βρίσκεται προς επεξεργασία στη Βουλή.

Daneia-Agrotis

279
0

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη, είχε τεθεί σε ισχύ τον περασμένο Απρίλιο με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για σύναψη και ανανέωση συμβάσεων δανείων, πιστώσεων και χρηματοδοτήσεων από τράπεζες και λοιπά πιστωτικά ιδρύματα με κατά κύριο επάγγελμα μέχρι τις 30 Ιουνίου. Η πρόβλεψη αυτή λοιπόν παρατείνεται έως τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε σχετικά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τις μικροπιστώσεις.

«Στόχος, αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας ήταν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους για την καλλιεργητική περίοδο ή την αγορά ζωοτροφών, κάτω από τις ειδικές συνθήκες και τις συνέπειες που δημιουργήθηκαν στην οικονομία από την πανδημία.

Επειδή λοιπόν, οι έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας δεν έχουν ξεπεραστεί, ανέφερε ο υφυπουργός, κρίνεται σκόπιμο να δοθεί αυτή η παράταση μέχρι το τέλος του έτους.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις μικροχρηματοδοτήσεις, όπου θα συμπεριελήφθη η διάταξη αυτή, θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα» ανέφερε σχετικά.

 Δείτε εδώ τη σχετική τροπολογία

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία