BACK TO
TOP
Προγράμματα

Έκτακτα προγράμματα προώθησης 10 εκατ. σε γαλακτοκομικά, κρασί, πατάτες και φρούτα

Δύο προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε η Κομισιόν, με προϋπολογισμό ωστόσο που δεν θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ανάκαμψης από την κρίση που επέφερε η πανδημία στις αγορές.

turienjoy_2

11
0

Τα φρούτα και τα λαχανικά, το κρασί, τα ζώντα φυτά, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και οι πατάτες είναι συνιστούν τις κατηγορίες παραγωγών που είναι επιλέξιμες για προώθηση μέσω των δύο προγραμμάτων προώθησης. Από τον προϋπολογισμό των 10 εκατ. ευρώ οι τομείς που είναι επιλέξιμοι για την στήριξη προώθησης ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ τα 5 εκατ. θα διατεθούν για πολλαπλά προγράμματα και τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ για απλά προγράμματα. Αυτές οι κλήσεις στοχεύουν στους τομείς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Τα προγράμματα προώθησης θα πρέπει να εφαρμοστούν στην ΕΕ ή σε οποιαδήποτε τρίτη χώρα, και για διάρκεια ενός έτους.

Οι δύο προσκλήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 27 Αυγούστου 2020. Η μια πρόσκληση, αφορά σε «απλά» προγράμματα, τα οποία μπορούν να υποβληθούν από έναν ή περισσότερους οργανισμούς από την ίδια χώρα της ΕΕ. Η άλλη αφορά σε σύνθετα προγράμματα, τα οποία μπορούν να υποβληθούν από τουλάχιστον δύο εθνικούς οργανισμούς από τουλάχιστον δύο κράτη μέλη, ή από έναν ή περισσότερους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή προβαίνει σε τέτοιες προσκλήσεις, πιθανές σε περίπτωση σοβαρής διαταραχής της αγοράς και όταν οι δράσεις προώθησης θεωρούνται κατάλληλη απάντηση στην κατάσταση. «Η κρίση COVID-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο σε συγκεκριμένους τομείς των γεωργικών προϊόντων διατροφής, κυρίως λόγω των ραγδαίων αλλαγών στη ζήτηση και του κλεισίματος εστιατορίων, μπαρ και καφέ σε ολόκληρη την ΕΕ» σημειώνεται σ την σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις