BACK TO
TOP
Προγράμματα

Οι όροι για το Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας-Μelinet

Kαθορίστηκε με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το ακριβές περιεχόμενο και οι λεπτομέρειες εφαρμογής για την υλοποίηση της δράσης 1.2 «Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας – Melinet», στο πλαίσιο εφαρμογής του εθνικού μελισσοκομικού προγράμματος για τα έτη 2020, 2021 και 2022.

beekeepere_2

23
0

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Melinet», ορίζεται ως δικαιούχος το Μεσογειακό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.), το οποίο επιχορηγείται με στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας, τη συντήρηση και την αναβάθμιση της διαδικτυακής εφαρμογής του ηλεκτρονικού δικτύου μελισσοκομίας για την περίοδο από 01/08/2019 έως 31/07/2022.

Ως μέγιστο ύψος επιχορήγησης για την υλοποίηση της δράσης καθορίζεται το ποσό των 20.000 ευρώ για κάθε μελισσοκομικό έτος. Το 50% της παραπάνω δαπάνης βαρύνει τον ΚΑ 9933 του ΕΛΕΓΕΠ, ενώ το υπόλοιπο 50% της δαπάνης βαρύνει τις πιστώσεις του ΠΔΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το «Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας – Melinet» είναι διαδικτυακή κοινότητα –ψηφιακό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζει τα παρακάτω:

α) Την ενημέρωση των μελισσοκόμων και όσων ασχολούνται με τη μελισσοκομία σε θέματα τα οποία είναι σχετικά με τη μέλισσα και τα προϊόντα κυψέλης.

β) Την δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας των μελισσοκόμων μεταξύ τους, με τα Κέντρα Μελισσοκομίας και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αντίστροφα.

γ) Την εφαρμογή διαχείρισης αιτήσεων και πληρωμής των επιδοτήσεων των μελισσοκόμων, η οποία είναι προσβάσιμη από τα Κέντρα Μελισσοκομίας και το προσωπικό της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Διεύθυνσης Συστημάτων Εκτροφής Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μέσω της εφαρμογής αυτής, τα Κέντρα Μελισσοκομίας διαχειρίζονται όλες τις αιτήσεις που αφορούν στην ένταξη μεμονωμένων δικαιούχων σε δράσεις του Μελισσοκομικού Προγράμματος.

Δείτε εδώ την απόφαση που αναρτήθηκε στη διαύγεια

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις