Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Πρόγραμμα πίστωσης αγροτών για αποθήκευση άνθρακα από τη Bayer

Το πρώτο πρόγραµµα χρηµατικής ανταµοιβής αγροτών για την αποθήκευση άνθρακα στο έδαφος από τη βιοµηχανία αγροεφοδίων είναι γεγονός.

2020-0181

3570
3

 Η Bayer ανακοίνωσε την περασµένη εβδοµάδα πως σκοπεύει να κλείσει συνεργασία µε 1.200 αγρότες οι οποίοι θα ακολουθούν πρακτικές όπως η καλλιέργεια χωρίς τη χρήση σκαπτικών µηχανηµάτων και η χρήση κάλυψης στις καλλιέργειες, µε σκοπό να αποθηκεύουν µονάδες άνθρακα. Αυτές τις µονάδες στη συνέχεια η Bayer θα τις αγοράζει µε µετρητά (δεν έδωσε λεπτοµέρειες για τα συµβόλαια) ή θα µπορεί ο αγρότης να τις εξαργυρώνει για την αγορά αγροεφοδίων. Πρόκειται για πιλοτική πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε τώρα από την εταιρεία στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ενώ, αναµένεται το ερχόµενο διάστηµα να προσαρµοστεί και σε άλλες αγορές. «Στην Ευρώπη, διερευνούµε πώς αυτή η καινοτόµος προσέγγιση θα µπορούσε να προσαρµοστεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νέας Πράσινης Συµφωνίας.», αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.  

Το παράδειγµα αυτό αναµένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες του χώρου των αγροεφοδίων λόγω της «Πράσινης Συµφωνίας» στην Ευρώπη που ενθαρρύνει τέτοιες πρακτικές. Ως εκ τούτου, αναµένεται να δηµιουργηθεί µια νέα ροή εσόδων για τους αγρότες, αλλά και τρόπου προµήθειας εισροών. 

Το πρόγραµµα της Bayer απαιτεί από τους αγρότες να εγγραφούν στην πλατφόρµα ψηφιακής καλλιέργειας Climate FieldView, όπου οι καλλιεργητές θα καταγράφουν δεδοµένα σχετικά µε τις φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές γεωργίας. Οι ισχυρισµοί αυτοί θα µπορούσαν στη συνέχεια να επαληθευτούν µε δορυφορικές εικόνες.

Όπως προαναφέρθηκε, για την περίοδο 2020/2021, το πρόγραµµα θα συµπεριλάβει περίπου 1.200 παραγωγούς στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ. Και στις δύο χώρες, οι παραγωγοί θα λάβουν βοήθεια για την εφαρµογή έξυπνων κλιµατικών πρακτικών και η Bayer θα αποκτήσει τις δεσµευµένες ποσότητες άνθρακα που δηµιουργούνται από αυτές τις πρακτικές σε διαφανείς τιµές. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης µε εταιρείες όπως η Embrapa στη Βραζιλία για την οικοδόµηση µιας βιώσιµης αγοράς άνθρακα για οικογένειες.

«Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία Carbon της Bayer είναι το αποτέλεσµα πολυετούς έρευνας που επικυρώνει µια επιστηµονική προσέγγιση και µεθοδολογία για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, αναγνωρίζεται ο κεντρικός ρόλος που µπορούν να διαδραµατίσουν οι παραγωγοί και η γη τους, συµβάλλοντας στη δηµιουργία διαρκών, θετικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και είναι η πιο πρόσφατη δέσµευση της εταιρείας στο στρατηγικό πλάνο βιωσιµότητας, που στοχεύει ειδικά στη µείωση των εκποµπών αερίων του θερµοκηπίου κατά 30% το 2030», αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου. 


Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Bayer αναφέρει:

Η Bayer ξεκινά δράση για τη δέσμευση άνθρακα δίνοντας μια νέα ευκαιρία στους παραγωγούς


Η Bayer με τη νέα αυτή πρωτοβουλία επιβραβεύει τους παραγωγούς που εξοικονομούν εκπομπές άνθρακα υιοθετώντας «έξυπνες» πρακτικές για την θετική επίδραση στην κλιματική αλλαγή και δημιουργώντας μια νέα ροή εσόδων από τις φάρμες τους. Η πρωτοβουλία καθιστά την Bayer την πρώτη εταιρεία που ανέπτυξε μια διαφανή, συνεργατική προσέγγιση, βασισμένη στην επιστήμη, με στόχο τη δημιουργία μιας αγοράς άνθρακα στη γεωργία.

Η γεωργία μπορεί τώρα να έχει μια άλλη λύση για να επηρεάσει θετικά την κλιματική αλλαγή, χάρη σε μια νέα πρωτοβουλία που ξεκίνησε η Bayer. Ξεκινώντας αυτόν τον μήνα, η Bayer θα αρχίσει να επιβραβεύει τους αγρότες στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ για τη δημιουργία «πιστώσεων» άνθρακα, υιοθετώντας «έξυπνες» πρακτικές για το κλίμα - όπως η καλλιέργεια χωρίς τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων και η χρήση κάλυψης στις καλλιέργειες - σχεδιασμένες να βοηθήσουν τη γεωργία να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία Carbon της Bayer είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας που επικυρώνει μια επιστημονική προσέγγιση και μεθοδολογία για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, αναγνωρίζεται ο κεντρικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι παραγωγοί και η γη τους, συμβάλλοντας στη δημιουργία διαρκών, θετικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και είναι η πιο πρόσφατη δέσμευση της εταιρείας στο στρατηγικό πλάνο βιωσιμότητας, που στοχεύει ειδικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 30% το 2030.

 «Οι παραγωγοί είναι άκρως ευαισθητοποιημένοι για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη διαχείριση των εκτάσεων που καλλιεργούν», δήλωσε ο Brett Begemann, Chief Operating Officer του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer AG. «Η ζωή και η διαβίωσή τους εξαρτώνται από τον καιρό και επηρεάζονται πρωτίστως από ξηρασία, πλημμύρες και ακραίες συνθήκες. Αν κάποιος έχει έννομο συμφέρον για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, είναι οι αγρότες και δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε νέα επιχειρηματικά μοντέλα όπως αυτή η μοναδική πρωτοβουλία Carbon για να τους βοηθήσουμε σε αυτόν τον αγώνα».

 Το έδαφος είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους δέσμευσης του άνθρακα.

Δίνοντας κίνητρα στους παραγωγούς να μειώσουν τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων, να υιοθετήσουν τη χρήση αζώτου με ακρίβεια ή καλλιεργειών κάλυψης εδάφους, βοηθάμε στην περαιτέρω δέσμευση του άνθρακα στο έδαφος, τη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων και τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Ενώ σήμερα οι αγρότες ανταμείβονται αποκλειστικά για την παραγωγή τροφίμων, ζωοτροφών και ινών, όσοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Carbon της Bayer θα έχουν την ευκαιρία να ανταμειφθούν για τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης των αγροκτημάτων και για άλλες προσπάθειες στην κατεύθυνση της αειφορίας.

 Για την περίοδο 2020/2021, το πρόγραμμα θα συμπεριλάβει περίπου 1.200 παραγωγούς στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ. Και στις δύο χώρες, οι παραγωγοί θα λάβουν βοήθεια για την εφαρμογή έξυπνων κλιματικών πρακτικών και η Bayer θα αποκτήσει τις δεσμευμένες ποσότητες άνθρακα που δημιουργούνται από αυτές τις πρακτικές σε διαφανείς τιμές. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με εταιρείες όπως η Embrapa στη Βραζιλία για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης αγοράς άνθρακα για οικογένειες.

 Η Bayer σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα και σε επιπλέον παραγωγούς σε ΗΠΑ και τη Βραζιλία και αργότερα σε άλλες περιοχές του κόσμου με προσαρμοσμένες προσεγγίσεις που θα επιτρέψουν στους παραγωγούς να επιλέξουν τις πρακτικές για το κλίμα και τον τρόπο εφαρμογής τους που λειτουργεί καλύτερα για αυτούς. Στην Ευρώπη, διερευνούμε πώς αυτή η καινοτόμος προσέγγιση θα μπορούσε να προσαρμοστεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νέας Πράσινης Συμφωνίας.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

26-07-2020 02:00Νινα

Τιποτε δεν καταλαβα για την εφαρμογη στη Ελλαδα τρεις φορες τα ιδια για Βραζιλια κτλ χωρις διευκρινήσεις

Απάντηση

25-07-2020 08:45ΖΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ ΒΑΙΟΣ

Να μιλήσουμε από κοντά για το πρόγραμμα , με ενδιαφέρει.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία