BACK TO
TOP
Προγράμματα

Προχωρούν οι πληρωμές στα Σχέδια Βελτίωσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ξεκίνησε η πληρωμή της πρώτης δόσης για τα Σχέδια Βελτίωσης, βάσει των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί από τους δικαιούχους του προγράμματος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

sxedia_veltiosis_02122020

23
4

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική βάση για την υποβολή των αιτημάτων άνοιξε το Νοέμβριο και ήδη έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων είτε για προκαταβολή είτε για την καταβολή της  Ά δόσης της προβλεπόμενης επιχορήγησης.

Παράλληλα σε λειτουργία έχει τεθεί από 01/12/2020 και η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) για την υποβολή από τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς-επενδυτές αιτήσεων δανειοδότησης προς τις Τράπεζες που συμμετέχουν στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνέχεια των επιχειρησιακών συμβάσεων που σύναψαν με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΠΑΑ.


Η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως εξής: 

Ξεκίνησαν οι πληρωμές στα Σχέδια Βελτίωσης - Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΠΣΚΕ

Ξεκίνησαν οι πληρωμές στα Σχέδια Βελτίωσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά τις εντατικές προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τις Διαχειριστικές Αρχές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών, σε συνεργασία με τη ΜΟΔ Α.Ε. που έχει την ευθύνη υλοποίησης του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Ο συντονισμός της όλης διαδικασίας τελούσε υπό την εποπτεία του ιδίου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος σε σχετική σύσκεψη με τον Πρόεδρο της ΜΟΔ Α.Ε. κ. Γεώργιο Παπαδημητρίου, είχε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος των απαιτούμενων ενεργειών, ώστε να εκκινήσουν οι πληρωμές των επενδυτικών σχεδίων του Μέτρου των Σχεδίων Βελτίωσης του ΠΑΑ το συντομότερο δυνατό.

Ταυτόχρονα, σε λειτουργία έχει τεθεί από 01/12/2020 και η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) για την υποβολή από τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς-επενδυτές αιτήσεων δανειοδότησης προς τις Τράπεζες που συμμετέχουν στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνέχεια των επιχειρησιακών συμβάσεων που σύναψαν με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΠΑΑ.




Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ως εξής:

Σας γνωρίζουμε ότι ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020 και ειδικότερα για τις Δράσεις 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος», μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ελέγχων, ξεκίνησε την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης της Α’ δόσης των φακέλων πληρωμής που παραλαμβάνονται.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

15-12-2020 00:09Θωμας

Πλάκα μας κάνετε ρε παιδιά ποιες πληρωμές μας κοροϊδεύουν για τα καλά.

Απάντηση

14-12-2020 19:39ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΞΕΥΤΗΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Κ.ΒΟΡΙΒΗ Η ΜΑΚΡΟΣΥΡΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ[ΥΠΟΜ.4.1.1] ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΦΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΓΕΙΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΝΥΓΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

Απάντηση

03-12-2020 09:18πασχάλης σιακοβέλλης

Στην επικοινωνιακή πολιτική λαμβάνετε άριστα κυβέρνηση και παπαγαλάκια, αλλά όποιος γνωρίζει την πραγματκότητα βλέπει, ότι μια προκήρυξη του προγράμματος του υπομέτρου 4.1.1 των σχεδίων βελτίωσης, που ξεκίνησε το 2017, συμπληρώθηκαν 3 χρόνια και ας μου δείξουν κάποιον/α που πληρώθηκε

Απάντηση

30-11-2020 18:30Μιχαηλ Μπολωνακης

Ερώτηση : Ποτε θα καταβληθούν τα χρήματα της ετήσιας ενίσχυσης των αγροτών???

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις