BACK TO
TOP
Προγράμματα

 Υποβολή δηλώσεων για το μέτρο δασώσεων έτους 2020

Την έναρξη της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων εφαρμογής έτους 2020 του  μέτρου της δάσωσης γαιών, με τον ΟΠΕΚΕΠΕΕ να ενημερώνει πως η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται μείωση δικαιωμάτων ενίσχυσης έως και απόρριψη δήλωσης.

daswsinew

27
2

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση υποβολής δηλώσεων εφαρμογής, αφορά στο υπομέτρο 8.1  «Δάσωση και Δημιουργία Δασικών Εκτάσεων» -ανειλημμένες υποχρεώσεις του Μέτρου 221 «ΠΡΩΤΗ ΔΑΣΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΏΝ ΓΑΙΩΝ» (ΠΑΑ 2007-2013”) από 1/12/2020-31/12/2020,  σύμφωνα με το άρθρο 7 της υπ΄αριθμ. 800/2015 Κ.Υ.Α. όπως ισχύει, και βάσει της υπ΄αριθμ. 6853/ 27.1.2017 εγκυκλίου διαδικασίας υποβολής δήλωσης εφαρμογής, όπως ισχύει.

Σημειώνεται ότι υποβολή της δήλωσης εφαρμογής μετά τις 31.12.2020 συνεπάγεται:

σε μείωση κατά 1% ανά εργάσιμη ημέρα του ποσού που ο δικαιούχος θα είχε δικαίωμα να λάβει, εάν οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί εμπρόθεσμα.

Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών οι δηλώσεις εφαρμογής θεωρούνται μη αποδεκτές. Μη τήρηση της ανωτέρω υποχρέωσης επιφέρει αποκλεισμό από την ενίσχυση για το συγκεκριμένο έτος εφαρμογής.

Σημειώνεται επιπλέον ότι, “Μη υποβολή αίτησης πληρωμής και δήλωσης εφαρμογής”, θεωρείται η μη υποβολή τους εντός εξαμήνου από την καταληκτική ημερομηνία. Σε περίπτωση επανάληψης μη υποβολής αίτησης πληρωμής ή δήλωσης εφαρμογής  σε επόμενο έτος θεωρείται ως μονομερής διακοπή της επένδυσης και εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες κατά περίπτωση κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι Δηλώσεις Εφαρμογής υποβάλλονται: 

είτε ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα που υποστηρίζει την εφαρμογή του Μέτρου (Online) μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://agroper.dikaiomata.gr/AGROPER, λαμβάνοντας ηλεκτρονικό πρωτόκολλο.  Η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη για όλους τους δικαιούχους.

είτε με χειρόγραφη υποβολή μέσω της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

24-12-2020 17:40πολυξενη

Συγγνωμη μπορει να ενταχτει σε αυτο και καποιος καινουργιος?αρχης γενομενης το 2020. η οχι αφορα μονο τους παλιους υπαρχςι ανενημερωση.Ευχαριστω στειλτε μου απαντηση στο mail.

Απάντηση

08-12-2020 21:20ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΜΠΡΟΤΣΗΣ

Σε περίπτωση λάθους σε δήλωση οσδε,στην οποία αντί να αναφέρεται το αγροτεμάχιο με δασικά αναφέρεται ως αγρανάπαυση τι θα μπορούσε να γίνει για να μη χαθεί η ενίσχυση? ευχαριστώ Υ.γ έχει γίνει ήδη μια διοικητική ενέργεια διόρθωσης

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις