Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Φλεβάρη ονόματα για άδειες φύτευσης, άνοιξη η αναδιάρθρωση

Μέσα στον Φεβρουάριο αναµένεται να βγουν τα αποτελέσµατα και οι βαθµολογίες για τις αιτήσεις αδειών φύτευσης αµπέλου του 2021.

ampeli_7__1_

3618
0
 Οι αιτήσεις, που έληξαν µετά από δύο παρατάσεις τον περασµένο ∆εκέµβριο, αυτή τη στιγµή εξετάζονται από τις ∆ΑΟΚ που διενεργούν τους απαραίτητους διοικητικούς ελέγχους ώστε να ενηµερωθούν έπειτα ηλεκτρονικά οι δικαιούχοι για τα αποτελέσµατα. 

Πάντως, εκτιµάται πως η εικόνα των εγκρίσεων δεν θα είναι και πολύ διαφορετική από εκείνη του 2020, όπου ίσχυσαν τα ίδια κριτήρια µοριοδότησης.

Συγκεκριµένα, πέρσι, τα αιτήµατα που έλαβαν το «πράσινο φως» για το 2020 ανέρχονταν σε 507 σε ισάριθµες αιτήσεις φυσικών και νοµικών προσώπων, οι οποίες ήταν λιγότερες σε ποσοστό 60% περίπου από το 2019, όταν και είχαν εγκριθεί 800 αιτήµατα, χρονιά που είχαν αλλάξει τα κριτήρια προτεραιότητας από εθνικό επίπεδο.

Από τις συνολικά 507 αιτήσεις που εγκρίθηκαν, το 25,05% αυτών (127 αιτήσεις) αφορά υφιστάµενες εκµεταλλεύσεις από 0,1 έως 10 στρέµµατα, το 18,93% (96 αιτήσεις) από 10 έως 30 στρέµµατα. Τέλος, το 15,78% (80 αιτήσεις) των συνολικών αιτήσεως που εγκρίθηκαν, αφορούν εκµεταλλεύσεις από 50 έως 75 στρέµµατα.

Όσον αφορά το νέο πρόγραµµα αναδιάρθρωσης αµπελώνων που αναµένουν οι αµπελουργοί, αυτό αναµένεται να προκηρυχθεί µέσα στην Άνοιξη και θα καλυφθεί από κονδύλια που εξασφάλισε για τον οίνο ο µεταβατικός κανονισµός της ΚΑΠ.

Υπενθυµίζεται πως το εν λόγω πρόγραµµα αναδιάρθρωσης επιδοτεί µε ποσά τους αµπελουργούς που ξεκινούν από τα 1.020 ευρώ το στρέµµα και φτάνουν στις περιπτώσεις των ορεινών περιοχών τα 1.450 ευρώ το στρέµµα για το σκοπό εκρίζωσης και αναφύτευσης των οινάµπελων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία