BACK TO
TOP
Προγράμματα

Με απεντάξεις απειλούνται οι νέοι αγρότες του 2016 λόγω μικρής τυπικής απόδοσης

Οι νέοι αγρότες του 2016 που έχουν μικρότερη τυπική απόδοση σε κάποιο έτος σε σχέση με την αρχική κατάσταση βρίσκονται υπό τον κίνδυνο απένταξης από το πρόγραμμα, με τον Αγροτικό Σύλλογο Τυμπακίου να ζητά με επιστολή ειδική ρύθμιση για αυτές τις περιπτώσεις.

farmer_5

Γιώργος Κοντονής

170
3

Σύμφωνα με την επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, ζητείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προσμετρήσει τον μέσο ορό της τυπικής αποδόσης από την αρχική κατάσταση έως το έτος που προηγείται της ολοκλήρωσης του επενδυτικοί σχεδίου και όταν ο μέσος όρος της τυπικής απόδοσης είναι τουλάχιστον ίσος με την αρχική κατάσταση να μην απεντάσεται ο νέος αγρότης από το πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι τέλη Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων πληρωμών των Νέων Αγροτών του 2016, με το παραπάνω ζήτημα να αφορά μερίδα εξ' αυτών.

Πάντως, μέχρι στιγμής το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προωθήσει μία ρύθμιση που αναμένει την έγκριση της ΕΕ, στην οποία προβλέπεται μία «ανοχή» της τάξεως του 5% σε σχέση με ενδεχόμενη μείωση της τυπικής απόδοσης των νέων αγροτών, ώστε να μην απενταχθούν.

Αναλυτικά η επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου προς το ΥΠΑΑΤ αναφέρει:

Θέμα : «Νέοι αγρότες του 2016 με μικρότερη τυπική απόδοση σε σχέση με την αρχική έγκριση.»

Οι νέοι αγρότες που ενταθήκαν στο πρόγραμμα του 2016 είχαν ως μια από τις δεσμεύσεις τους να μην πέσουν κάτω από την τυπική απόδοση με την οποία εγκρίθηκαν σε κανένα έτος.

Όμως λόγο τις δύσκολης οικονομικής κατάστασης όλων των ετών, της αστάθειας του επαγγέλματος των αγροκτηνοτρόφων και λόγο της επιδημίας COVID υπάρχουν περιπτώσεις που οι νέοι αγρότες έχουν μικρότερη τυπική απόδοση σε κάποιο έτος σε σχέση με την αρχική κατάσταση.

Βάση του προγράμματος θα πρέπει να αποσταχθούν και να επιστρέψουν τα χρήματα της επιχορήγησης που εισέπραξαν εντόκως.

Ζητάμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προσμετρήσει τον μέσο ορό της τυπικής αποδόσης από την αρχική κατάσταση έως το έτος που προηγείται της ολοκλήρωσης του επενδυτικοί σχεδίου και όταν ο μέσος όρος της τυπικής απόδοσης είναι τουλάχιστον ίσος με την αρχική κατάσταση να μην απεντάσεται ο νέος αγρότης από το πρόγραμμα.

Φυσικά οι υπόλοιπες δεσμεύσεις ισχύουν κανονικά, όπως και οι δεσμεύσεις για το έτος ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορφανουδάκης Εμμανουήλ 

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

17-02-2021 18:59Γιωργος Αλησιανης

Η ντροπή σε όλο της το μεγαλείο... Μην θυμώνουμε παιδιά με την κυβέρνηση,να θυμώνουμε με τους προγραμματιστές μας που άρπαξαν τα φράγκα στην αρχή και τώρα δεν κάνουνε τίποτα να μας υπερασπιστούν ,έχουν κρυφτεί όλοι στα καβούκια τους.. Για αυτό σας λέω η κυβέρνηση δεν φταίει εξάλλου το ξέραμε ότι μια ζωή μπουρδέλο ήταν

Απάντηση

16-02-2021 17:38Μιχαλης Χατζηκωστας

Ρε λιγη ντροπη δεν βλαπτει . Αυτος που εστειλε το αρθρο ειναι προεδρος συναιτερισμου ή προεδρος πενταμελους στην δευτερα δημοτικου ? Λογο COVID δεν πιασανε τυπικη αποδοση ? Τι ξεφτιλα ειναι αυτη !!!!!! ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ !!!

Απάντηση

16-02-2021 17:07ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ

ΚΙ τι γίνεται ρε παιδιά Μ αυτούς που δεν έχουμε κάνει ακόμα τα σεμινάρια;δεν μας έχουν καλέσει ακόμα και είμαστε στη ζωηκη παραγωγή.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις