Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Εντείνονται οι πιέσεις των επιλαχόντων στα Σχέδια ενόψει συνάντησης με Λιβανό

Σε αναζωπύρωση της κινητικότητας γύρω από το ζήτημα των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης έχει ωθήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η ανακίνηση του ζητήματος από την Agrenda, με μια πρώτη κλιμάκωση των διεκδικήσεων των επιλαχόντων να αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή 16 Απριλίου όταν η πανελλαδική επιτροπή Επιλαχόντων θα συναντήσει τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό.

trattore-same-virtus-100-110-120_2

Πέτρος Γκόγκος

785
2

Η στάση του υπουργείου παραμένει σε μια πρώτη ανάγνωση αρνητική, με τους τοπικούς βουλευτές και συμβούλους να προωθούν τους Επιλαχόντες στο καινούριο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, κάτι που όμως συνεπάγεται νέος φάκελος και νέα κοστολόγια για τους παραγωγούς που θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό η έννοια του επιλαχόντα ταυτίζεται με του απορριφθέντα.

Μιλώντας στο Agronews, η αγρότισσα Μαρία Μπότη, εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Επιλαχόντων Σχεδίων Βελτίωσης, εξήγησε ότι τη στιγμή που οι πληρωμές του προγράμματος δεν έχουν υπερβεί το 30% και ότι η πλειοψηφία των έργων δεν έχει υλοποιηθεί, είναι «παράλογη» η επιμονή του υπουργείου να αξιολογεί ως λήξαν το ζήτημα. Σύμφωνα με υπολογισμούς τους, ένα ποσό των 150 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να καλύψει όσους επιλαχόντες επιθυμούν να τρέχουν το επενδυτικό τους Σχέδιο, με σημαντικό ποσοστό να αφορά Νέους Αγρότες που έμειναν εκτός λόγω γνωστών ασυνεπειών ως προς την μοριοδότησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα δραστηριοποιείται ακόμα μια ομάδα επιλαχόντων από την Κεντρική Ελλάδα, η οποία μάλιστα ζητά να αποσυρθούν οι προκηρύξεις τριών προγραμμάτων του απερχόμενου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, των αρδευτικών, των Συμβούλων και το Μέτρο 16 Συνεργασία. «Δεν σχετιζόμαστε με την ομάδα αυτήν και διαφωνούμε με την πρόταση. Δεν είναι σωστό να φεύγουν χρήματα από άλλους παραγωγούς και προγράμματα για να κλείνουν τρύπες» ξεκαθάρισε από την πλευρά της η Μαρία Μπότη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση σχετικά με την επερχόμενη συνάντηση αναφέρει:  

Κατόπιν δημοσιοποίησης από την εφημερίδα σας για τα αιτήματα των ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ Σχεδίων Βελτίωσης , υπήρξε εξέλιξη του θέματος.

Η προσπάθεια αυτή θα ολοκληρωθεί στα γραφεία του υπουργείου.

Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16/04/2021 και ώρα 12:00μ.μ. Μεταξύ επιτροπής των  ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ και του Υπουργού κ.Σπήλιο Λιβανό , συνοδευόμενος των συνεργατών του στο ΥΠΑΑΤ.

Η πανελλαδική επιτροπή θα ενημερώσει τον υπουργό για τις συνέπειες που προέκυψαν στον αγρότη από τον αποκλεισμό του στα Σχέδια Βελτίωσης και θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις , με σκοπό να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση σε αυτό το πρόβλημα της απεντάξεως   των ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ από τα σχέδια Ανάπτυξης.

Εκπρόσωπος ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Μπότη Μαρία

Αγρότισσα

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

15-04-2021 13:13Δημήτρης

Χρηματοδότηστε πρώτα το υπάρχον προγράμμα κ τους επιλαχόντες.Και στη συνέχεια να προκειριξεται κενουργιο.

Απάντηση

13-04-2021 09:01Στεργιος

Κύριε Λιβανε διορθώσετε επιτέλους αυτή την κατάφωρη αδικία που γίνεται κατά των επιλαχόντων.Υπαρχει μια κλίκα στο υπουργείο εναντίον μας,κάντε τους πέρα και γράψτε ιστορία

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία