Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Οι 4 κατηγορίες αγροτών που διεκδικούν θέση στα Σχέδια Βελτίωσης

Τέσσερις κατηγορίες δικαιούχων για τα νέα Σχέδια Βελτίωσης, ξεχώρισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόµου, απαντώντας για ακόµη µία φορά -αρνητικά- σε σχετική ερώτηση για την ένταξη των επιλαχόντων της περασµένης προκήρυξης.

image001_10

6393
18

Όπως ανέφερε στην απάντησή του, «στην παρούσα φάση εξετάζεται η έκδοση νέας πρόσκλησης του µέτρου σε βάρος πόρων που έχουν προκύψει από το ταµείο ανάκαµψης και από την διετή παράταση του τρέχοντος Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης. Η νέα πρόσκληση είναι απαραίτητη προκειµένου αφενός να µην µεσολαβήσουν για άλλη µια φορά αρκετά χρόνια από την προηγούµενη πρόσκληση, αλλά και επειδή σε αυτήν θα έχουν το δικαίωµα να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη:

   νέοι γεωργοί των ετών 2016 και 2018, οι οποίοι δεν κατάφεραν να έχουν την απαραίτητη ετοιµότητα για υποβολή αιτήσεων ένταξης το 2018,

  νέοι γεωργοί ενδεχόµενης πρόσκλησης του έτους 2021,

  οι λοιποί επαγγελµατίες γεωργοί, οι οποίοι δεν είχαν στον σχεδιασµό τους πριν από 4 έτη την υποβολή σχεδίου βελτίωσης, όσοι εκ των επιλαχόντων της προηγούµενης πρόσκλησης επιθυµούν να συµµετάσχουν στη βάση επανυποβολής φακέλου που εκπληρούν τα κριτήρια επιλεξιµότητας.».
Με την πρόσκληση να βρίσκεται προς επεξεργασία, µένει να φανούν σχετικές λεπτοµέρειες που έχουν να κάνουν µε τις επιλέξιµες δαπάνες αλλά και τα χαρακτηριστικά του υποψήφιου δικαιούχου (π.χ Τυπική Απόδοση ένταξης κ.λπ).

Πάντως, όσον αφορά ιδιαίτερα τις επιλέξιµες δαπάνες, το πιο πιθανό είναι να διαφέρει αρκετά σε αυτό το σηµείο η πρόσκληση, και να ενθαρρύνει κυρίως πράσινες επενδύσεις όπως είναι π.χ οι εγκαταστάσεις βιοαερίου ή η αγορά εξοπλισµού χαµηλής κατανάλωσης.

 

Σχόλια (18)
Προσθήκη σχολίου

27-06-2021 00:30Κώστας

Απο το 2002 μέχρι σήμερα έχουν βγει 5 προσκλήσεις. Τα τελευταία δέκα χρόνια δύο, το 2012 και το 2018. Το 2012 δεν υπήρχαν επιλαχόντες, προφανώς υπήρχαν λεφτά και τους κάλυψαν όλους. Πρόσκληση που επίσης καλύφθηκαν όλοι ήταν το 2005 και το 2007. Επίσης πάντα μας λένε από το υπουργείο ότι οι αιτήσεις βαθμολογούνται και ότι αν δεν φτάσουν τα λεφτά, κάποιοι θα μείνουν απ έξω. Τι το περίεργο έχει αυτό; Σε όλο το ΕΣΠΑ έτσι γίνεται. Πολλοί έρχονται στα γραφεία και τους εξηγούμε ότι δεν πιάνουν την βαθμολογία που χρειάζεται για να μπουν με ασφάλεια. Οι περισσότεροι δεν κάνουν αίτηση. Κάποιοι έξυπνοι, πάνε σε αετονύχηδες μελετητές, καλούς «συναδέρφους» που τους ψήνουν και υποβάλλουν. Άλλες φορές τους κάθεται (2012, 2007), άλλες φορές όχι. Όταν δεν έχεις μεγάλη βαθμολογία, επιλέγεις να υποβάλλεις με δική σου ευθύνη φίλε. Αν σου κάτσει, όλα καλά. Αν δεν σου κάτσει, γράφεις τις απώλειές σου και φεύγεις. Το να κλαψουρίζεις σημαίνει ότι δεν έχεις καταλάβει το παιχνίδι.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

25-06-2021 20:00Κωνσταντάρας Παναγιωτης

Είμαι νέος αγρότης του 2002.Μελισσοκομος δημιουργημένος από το μηδέν.Εχω 500 μελίσσια και δεν έχω ένα αξιοπρεπές εργαστήριο για να βγάζω και να αποθηκεύω την παραγωγή μου.Γιατι αυτό δεν μπορώ να το κάνω με τις δικές μου δυνάμεις και περίμενα τα σχέδια βελτίωσης.Τα τελευταία περίπου 10 χρόνια έχω κάνει 2 και ήμουν επιλαχών και στα 2.Στην τρέχουσα προκήρυξη κανένας μελισσοκόμος δεν εγκρίθηκε από όλο το βόρειο Αιγαίο.Ειμαι 41.Αν υποθέσουμε ότι σε ένα καινούργιο σχέδιο θα εγκρίνωμουνα ,μέχρι να συμβεί αυτό και να υλοποιηθεί αυτό θα είμαι 50.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία