Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Προς έγκριση για ένταξη στα νέα Βιολογικά 12 καλλιεργητικές ομάδες

Προς έγκριση στις ευρωπαϊκές αρχές έχει σταλεί η λίστα που συνοδεύεται µε τη µελέτη για το στρεµµατικό πριµ µε τις νέες καλλιεργητικές οµάδες που θα ενταχθούν στην προκήρυξη των Βιολογικών, τον ερχόµενο Σεπτέμβριο.

pinakas_viologika_19-pin

Γιώργος Κοντονής

2736
1

Εφόσον εγκριθούν στο σύνολό τους, τότε θα προστεθούν στην πρόσκληση οι εξής καλλιέργειες: αγκινάρα, φασολάκια, αρακάς, κουκιά, µπάµια, καρπούζι, πεπόνι, φράουλα υπαίθρια και θερµοκηπιακή, αγγούρι, γλυκοπατάτα, κηπευτικά υπό κάλυψη και αρωµατικά κουζίνας.

Αναφορικά µε το στρεµµατικό πριµ αυτό διαµορφώνεται στα 60 ευρώ το στρέµµα ετησίως, για τις τριετείς δεσµεύσεις που θα ξεκινήσουν από το 2022. Το ποσό αυτό, φτάνει ίσα ίσα για να καλύψει το κόστος πιστοποίησης. Ωστόσο, µε τη σκέψη πως η βιοκαλλιέργεια θα µοριοδοτείται στα ερχόµενα Σχέδια Βελτίωσης, το βιολογικό πριµ θεωρείται ένα µικρό κίνητρο για να εκκινήσουν οι ενδιαφερόµενοι αυτή τη δραστηριότητα. Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, θα δοθεί προτεραιότητα ένταξης σε κηπευτικά και δέντρα µε τη διάθεση µεγάλης πίτας από τα 400 εκατ. ευρώ που θα είναι συνολικά διαθέσιµα.

Παράλληλα, εξετάζεται να δίνεται η δυνατότητα ένταξης στο πρόγραµµα για όσους καλλιεργούν λιγότερο από ένα στρέµµα κηπευτικά.

Υπενθυµίζεται πως αν δεν αλλάξει κάτι έως την προδηµοσίευση του προγράµµατος, δικαιούχοι για ένταξη στο πρόγραµµα είναι µόνο όσοι είχαν ενεργή σύµβαση µε Πιστοποιητή µέχρι το τέλος του περασµένου έτους. Η εισήγηση αυτή έρχεται από τη ∆ιεύθυνση Συστηµάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής & Γεωγραφικών Ενδείξεων και είναι θέµα πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ αν τελικά θα αλλάξει κάτι στην προκήρυξη. Όπως και να έχει, τα αγροτεµάχια για να είναι επιλέξιµα θα πρέπει να είναι δηλωµένα στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης του 2021 (αιτήσεις ΟΣ∆Ε) του υποψηφίου.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

17-08-2021 12:00SUSAN BENSON

Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος. Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε μια απάντηση αμέσως. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων χρηματοδοτικών λύσεων σε άτομα και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία