BACK TO
TOP
Προγράμματα

Νέα παράταση έως 15 Σεπτεμβρίου για αιτήσεις ενίσχυσης αντιχαλαζικών

Σε δεύτερη παράταση, έως τις 15 Σεπτεμβρίου, για τις αιτήσεις ενίσχυσης αντιχαλαζικών διχτυών και αντιβροχικών μεμβρανών (δεύτερη πρόσκληση 2020) οδηγει η τροποποιητική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

antix-1

46
0

Το Μέτρο 5.1 καλύπτει σε ποσοστό 80% τις δαπάνες για εγκατάσταση εξοπλισμού αντιχαλαζικής, αντιβρόχινης και αντιπαγετικής προστασίας σε δενδρώδεις καλλιέργειες και αμπέλια για τα φυσικά-νομικά πρόσωπα και στο 100% για τα Συλλογικά Σχήματα.

Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια στις 27 Αυγούστου αναφέρει τα εξής:

Την τροποποίηση της με αριθ. πρωτ. ΕΛ.Γ.Α. 1504/31.12.2020 Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για συμμετοχή στο Μέτρο 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, όπως ισχύει, ως εξής:

  1. Την τροποποίηση του σημείου γ) του εδαφίου 1.10 της Πρόσκλησης ως εξής:

γ) Οι γενικές δαπάνες υπολογίζονται ως ποσοστό έως 10 % του συνόλου των ανωτέρω επιλέξιμων δαπανών, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που αυτές είναι χαμηλότερες των 300 €. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι γενικές δαπάνες είναι 300 €. Όλες οι γενικές δαπάνες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι χαμηλότερες των 300 € και να μη ξεπερνούν το ποσό των 10.000 €.

  1. Την τροποποίηση του σημείου 5.1.α της Πρόσκλησης ως εξής:

α) Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υπαχθούν στο καθεστώς ενίσχυσης, υποβάλλουν αίτηση στήριξης (φάκελος υποψηφιότητας) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 5.2. Η υποβολή (οριστικοποίηση) των αιτήσεων στήριξης, γίνεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, αρχίζει την 01.12.2020, ημέρα Τρίτη και λήγει την 15.09.2021 ημέρα Τετάρτη.

Σημειώνεται πως το Μέτρο 5.1 καλύπτει σε ποσοστό 80% τις δαπάνες για εγκατάσταση εξοπλισμού αντιχαλαζικής, αντιβρόχινης και αντιπαγετικής προστασίας σε δενδρώδεις καλλιέργειες και αμπέλια για τα φυσικά-νομικά πρόσωπα και στο 100% για τα Συλλογικά Σχήματα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις