BACK TO
TOP
Προγράμματα

Επενδύσεις έως 200.000 ευρώ στα νέα Σχέδια Βελτίωσης

Επενδύσεις έως 130.000 ευρώ για φυτική παραγωγή και μελισσοκομία και 200.000 ευρώ για ζωική παραγωγή θα επιδοτούν νέα Σχέδια Βελτίωσης που θα προκηρυχθούν έως τέλος του έτους, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Μονάδας Επενδύσεων, Θύμιο Τσιατούρα, που παρουσίασε τις βασικές προδιαγραφές με τις οποίες θα βγει το πρόγραμμα σε ειδική ημερίδα στο Αγρίνιο το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου.

Fields_2009-14_Massey_505549_3840x2400

193
3

Το ύψος του επιδοτούμενου προϋπολογισμού θα είναι λοιπόν αρκετά μειωμένος (ήταν έως 300.000 ευρώ), στη φιλοσοφία πως τα χρήματα που ζήτησαν οι δικαιούχοι στην περασμένη πρόσκληση ήταν κατά μέσω όρο στα 100.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον κ. Τσιατούρα τα βασικά σημεία στα νέα Σχέδια Βελτίωσης έχουν ως εξής:

Προϋπολογισμός: 180 εκατ. ευρώ.

Επιλεξιμότητα γεωργού: Πρέπει να διαθέτει εκμετάλλευση τυπικής απόδοσης άνω των 8.000 ευρώ και να έχει υποβάλει ΟΣΔΕ το 2021. Επίσης θα πρέπει να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος. Εφόσον έχει υπαχθεί σε σχέδιο βελτίωσης ή στον αναπτυξιακό νόμο, η επένδυσή του πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.

Επιλέξιμες επενδύσεις:

Ανέγερση, επέκταση, εκσυγχρονισμός γεωργικών κτιρίων και κατασκευών

Μηχανήματα –τρακτέρ, παρελκόμενα και νέος μηχανολογικός εξοπλισμός

Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση πολυετών φυτειών

ΑΠΕ

Περίφραξη και διαμόρφωση αγροτεμαχίων

Γενικές δαπάνες

Κριτήρια βαθμολογίας: Προτεραιότητα θα δοθεί σε αιγοπροβατοτροφία, μελισσοκομία, οπωροκηπευτικά, βαμβάκι, ζωοοτροφές και ανθεκτικές καλλιέργειες στην κλιματική αλλαγή. Επιπλέον θα βαθμολογείται η απόδειξη της δυνατότητας κάλυψης του 20% της ιδιωτικής συμμετοχής στην επ’ενδυση. Όταν το κόστος της επένδυσης δεν υπερβαίνει το τετραπλάσιο της τυπικής απόδοσης της εκμετάλλευσης, ο αγρότης θα λαμβάνει έξτρα πόντους.

Ύψος ενίσχυσης: Από 40% έως 80% ανάλογα την Περιφέρεια και τα χαρακτηριστικά του αγρότη και της εκμετάλλευσης.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

26-09-2021 12:53ΣΤΑΥΡΟΣ

Όλα δείχνουν πολύ προχειροδουλειά, για ακόμα μια φορά. Δυστυχώς ενώ είναι οι ίδιοι άνθρωποι δεν μπορούν να μάθουν από το παρελθόν.

Απάντηση

25-09-2021 22:56Panagioths

Βάλτε τους επιλαχόντες ρε ΛΑΜΌΓΙΑ που είναι έτοιμη οι φάκελοι και μετά ανοίξτε νέο πρόγραμμα, ποιος μας σας εμπιστευτεί να κάνει φάκελοι και να επενδύσει στον Αγροτικό τομέα, και ειδικά τώρα με τα χαλιά που έχουμε

Απάντηση

25-09-2021 19:37Ενας

Αν είναι δυνατόν στην κατάσταση που έχει έρθει η αγροτική και κτηνοτροφική υποτιθέμενη επιχειρηματικότητα να ξεκινήσει κάποιος να Κάνει επενδύσεις στον κλάδο και το χειρότερο να εμπιστευτεί αυτό το κράτος όπως λειτουργεί μοιάζει με αυτοκτονία

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις