Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Επενδύσεις έως 200.000 ευρώ στα νέα Σχέδια Βελτίωσης

Επενδύσεις έως 130.000 ευρώ για φυτική παραγωγή και μελισσοκομία και 200.000 ευρώ για ζωική παραγωγή θα επιδοτούν νέα Σχέδια Βελτίωσης που θα προκηρυχθούν έως τέλος του έτους, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Μονάδας Επενδύσεων, Θύμιο Τσιατούρα, που παρουσίασε τις βασικές προδιαγραφές με τις οποίες θα βγει το πρόγραμμα σε ειδική ημερίδα στο Αγρίνιο το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου.

Fields_2009-14_Massey_505549_3840x2400

6111
4

Το ύψος του επιδοτούμενου προϋπολογισμού θα είναι λοιπόν αρκετά μειωμένος (ήταν έως 300.000 ευρώ), στη φιλοσοφία πως τα χρήματα που ζήτησαν οι δικαιούχοι στην περασμένη πρόσκληση ήταν κατά μέσω όρο στα 100.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον κ. Τσιατούρα τα βασικά σημεία στα νέα Σχέδια Βελτίωσης έχουν ως εξής:

Προϋπολογισμός: 180 εκατ. ευρώ.

Επιλεξιμότητα γεωργού: Πρέπει να διαθέτει εκμετάλλευση τυπικής απόδοσης άνω των 8.000 ευρώ και να έχει υποβάλει ΟΣΔΕ το 2021. Επίσης θα πρέπει να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος. Εφόσον έχει υπαχθεί σε σχέδιο βελτίωσης ή στον αναπτυξιακό νόμο, η επένδυσή του πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.

Επιλέξιμες επενδύσεις:

Ανέγερση, επέκταση, εκσυγχρονισμός γεωργικών κτιρίων και κατασκευών

Μηχανήματα –τρακτέρ, παρελκόμενα και νέος μηχανολογικός εξοπλισμός

Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση πολυετών φυτειών

ΑΠΕ

Περίφραξη και διαμόρφωση αγροτεμαχίων

Γενικές δαπάνες

Κριτήρια βαθμολογίας: Προτεραιότητα θα δοθεί σε αιγοπροβατοτροφία, μελισσοκομία, οπωροκηπευτικά, βαμβάκι, ζωοοτροφές και ανθεκτικές καλλιέργειες στην κλιματική αλλαγή. Επιπλέον θα βαθμολογείται η απόδειξη της δυνατότητας κάλυψης του 20% της ιδιωτικής συμμετοχής στην επ’ενδυση. Όταν το κόστος της επένδυσης δεν υπερβαίνει το τετραπλάσιο της τυπικής απόδοσης της εκμετάλλευσης, ο αγρότης θα λαμβάνει έξτρα πόντους.

Ύψος ενίσχυσης: Από 40% έως 80% ανάλογα την Περιφέρεια και τα χαρακτηριστικά του αγρότη και της εκμετάλλευσης.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

04-10-2021 03:58SUSAN BENSON

Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος. Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε μια απάντηση αμέσως. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων χρηματοδοτικών λύσεων σε άτομα και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

Απάντηση

26-09-2021 12:53ΣΤΑΥΡΟΣ

Όλα δείχνουν πολύ προχειροδουλειά, για ακόμα μια φορά. Δυστυχώς ενώ είναι οι ίδιοι άνθρωποι δεν μπορούν να μάθουν από το παρελθόν.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία