BACK TO
TOP
Προγράμματα

Σε μέλη συνεταιρισμών τα 170 εκατ. ευρώ για αναδιάρθρωση

Το σύστηµα της αναδιάρθρωσης καλλιεργειών ύψους 170 εκατ. ευρώ θα περάσει µέσα από τους συνεταιρισµούς και θα ισχύσει µόνο για τα µέλη τους.

Fyteusi-_amygdalia_2

138
3

Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της ∆ιεπαγγελµατικής Πυρηνόκαρπων Χρήστος Γιαννακάκης σε ενηµέρωση συνεταιριστών στα τέλη Σεπτεµβρίου στη Βέροια, αναφερόµενος στις δράσεις του Ταµείου Ανάκαµψης. Όπως είπε η επιδότηση θα αγγίζει το 80% της εκτιµώµενης δαπάνης, από τον Έβρο µέχρι την Κρήτη, ωστόσο τόνισε πως «πρέπει να συζητήσουµε µε την κυβέρνηση πώς θα γίνει η κατανοµή των κονδυλίων».

Τα στρέµµατα είναι πολλά και τα χρήµατα λίγα, είπε ο πρόεδρος, που προσδιόρισε την ολοκλήρωση της κυβερνητικής πρότασης για τα τέλη Μαρτίου του 2022. «Πρέπει να δούµε τις προτάσεις µας για την αναδιάρθρωση των ποικιλιών σε πυρηνόκαρπα και ακτινίδια, σε συνεργασία µε το «Ινστιτούτο» της Νάουσας, ώστε να πετύχουµε ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ελπίζω ότι δεν θα παρθούν αποφάσεις εν αγνοία µας», κατέληξε ο κ. Γιαννακάκης.

Πρόσφατα πάντως, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε την ένταξη στην αναδιάρθρωση καλλιεργειών και της αµυγδαλιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, µε ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονοµικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

   Υπενθυµίζεται πως µέχρι σήµερα, πρόκριµα στον σχεδιασµό του µέτρου αναδιάρθρωσης δείχνουν να έχουν καλλιέργειες όπως το επιτραπέζιο σταφύλι, η κορινθιακή σταφίδα, το ροδάκινο, το σύκο (για αποξήρανση) και το πορτοκάλι.

Μάλιστα από την Περιφέρεια Ηπείρου µε πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριµάνη έχει υπάρξει συγκεκριµένη πρόταση,  που αφορούσε τις πορτοκαλιές και κατά δεύτερο λόγο τις ελιές στην Άρτα, στην Π.Ε. Θεσπρωτίας τις παραδοσιακές δενδρώδεις καλλιέργειες ελιάς και εσπεριδοειδών, στην Π.Ε. Ιωαννίνων τις καλλιέργειες ροδακίνων Κόνιτσας, καρυδιάς, αµυγδαλιάς, κερασιάς, µηλιάς, αχλαδιάς και ελιάς και στην Π.Ε. Πρέβεζας τους ελαιώνες και τα οπωροκηπευτικά και ειδικά την τοµάτα παράλληλα µε συνοδά έργα.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

10-10-2021 19:50Γεωργάκης Σωτήριος

Δεν είναι δίκαιο μόνο για τους συνεταιρισμούς. Υπάρχουν και μεμονωμένοι καλλιεργητές που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης. Υπήρχαν ως καλλιεργητές πριν τους συνεταιρισμούς και θα υπάρχουν παράλληλα με αυτούς. Οι λόγοι είναι πολλοί, και δεν είναι της παρούσας.

Απάντηση

08-10-2021 23:34Γιώργος

Μόνο που υπάρχουν συνεταιρισμοί και "συνεταιρισμοί’,Μην μιλήσουμε για την Πέλλα άστο να πάει άστο, άστο πονάει άστο

Απάντηση

08-10-2021 12:12alexkou

Οι υπόλοιποι είναι αγρότες β΄ κατηγορίας ??? Αυτά δεν ισχύουν ούτε σε ολοκληρωτικά καθεστώτα .......

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις