Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Σε μέλη συνεταιρισμών τα 170 εκατ. ευρώ για αναδιάρθρωση

Το σύστηµα της αναδιάρθρωσης καλλιεργειών ύψους 170 εκατ. ευρώ θα περάσει µέσα από τους συνεταιρισµούς και θα ισχύσει µόνο για τα µέλη τους.

Fyteusi-_amygdalia_2

4156
4

Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της ∆ιεπαγγελµατικής Πυρηνόκαρπων Χρήστος Γιαννακάκης σε ενηµέρωση συνεταιριστών στα τέλη Σεπτεµβρίου στη Βέροια, αναφερόµενος στις δράσεις του Ταµείου Ανάκαµψης. Όπως είπε η επιδότηση θα αγγίζει το 80% της εκτιµώµενης δαπάνης, από τον Έβρο µέχρι την Κρήτη, ωστόσο τόνισε πως «πρέπει να συζητήσουµε µε την κυβέρνηση πώς θα γίνει η κατανοµή των κονδυλίων».

Τα στρέµµατα είναι πολλά και τα χρήµατα λίγα, είπε ο πρόεδρος, που προσδιόρισε την ολοκλήρωση της κυβερνητικής πρότασης για τα τέλη Μαρτίου του 2022. «Πρέπει να δούµε τις προτάσεις µας για την αναδιάρθρωση των ποικιλιών σε πυρηνόκαρπα και ακτινίδια, σε συνεργασία µε το «Ινστιτούτο» της Νάουσας, ώστε να πετύχουµε ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ελπίζω ότι δεν θα παρθούν αποφάσεις εν αγνοία µας», κατέληξε ο κ. Γιαννακάκης.

Πρόσφατα πάντως, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε την ένταξη στην αναδιάρθρωση καλλιεργειών και της αµυγδαλιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, µε ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονοµικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

   Υπενθυµίζεται πως µέχρι σήµερα, πρόκριµα στον σχεδιασµό του µέτρου αναδιάρθρωσης δείχνουν να έχουν καλλιέργειες όπως το επιτραπέζιο σταφύλι, η κορινθιακή σταφίδα, το ροδάκινο, το σύκο (για αποξήρανση) και το πορτοκάλι.

Μάλιστα από την Περιφέρεια Ηπείρου µε πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριµάνη έχει υπάρξει συγκεκριµένη πρόταση,  που αφορούσε τις πορτοκαλιές και κατά δεύτερο λόγο τις ελιές στην Άρτα, στην Π.Ε. Θεσπρωτίας τις παραδοσιακές δενδρώδεις καλλιέργειες ελιάς και εσπεριδοειδών, στην Π.Ε. Ιωαννίνων τις καλλιέργειες ροδακίνων Κόνιτσας, καρυδιάς, αµυγδαλιάς, κερασιάς, µηλιάς, αχλαδιάς και ελιάς και στην Π.Ε. Πρέβεζας τους ελαιώνες και τα οπωροκηπευτικά και ειδικά την τοµάτα παράλληλα µε συνοδά έργα.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

25-10-2021 12:18DAVINA CLAIRE

Γεια σας; Εάν χρειάζεστε επειγόντως δάνειο, κάντε αίτηση για δάνειο με τη Novelty Finance. Το όνομά μου είναι Davina Claire, είμαι η οικονομική διευθύντρια της Novelty Finance. Έχω υποπέσει στην αντίληψή μου ότι ιδιώτες και επιχειρήσεις δυσκολεύονται τόσο πολύ να λάβουν δάνειο είτε από Τράπεζες είτε από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η εταιρεία μου (Novelty Finance) είναι εδώ για να σας παρέχει και να σας βοηθήσει με το δάνειο που χρειάζεστε. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email: noveltyfinances@gmail.com OR να στείλετε μήνυμα στο WhatsApp μέσω +447915601531 Είτε θέλετε να δώσετε ώθηση στον τρόπο ζωής σας είτε έχετε να αντιμετωπίσετε ένα απροσδόκητο έξοδο, ένα δάνειο από τη NOVELTY FINANCE είναι αυτό που χρειάζεστε. Η NOVELTY FINANCE είναι ευέλικτη: μπορείτε να δανειστείτε έως και δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ (15.000.000,00 €), με κατάλληλες περιόδους αποπληρωμής έως και 30 χρόνια. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση είτε για δάνειο με εξασφάλιση είτε για δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις. Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη σειρά προσωπικών δανείων, επιχειρηματικών δανείων, στεγαστικών δανείων και δανείων εξυγίανσης χρέους που μπορούν να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και τις περιστάσεις σας με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Απάντηση

10-10-2021 19:50Γεωργάκης Σωτήριος

Δεν είναι δίκαιο μόνο για τους συνεταιρισμούς. Υπάρχουν και μεμονωμένοι καλλιεργητές που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης. Υπήρχαν ως καλλιεργητές πριν τους συνεταιρισμούς και θα υπάρχουν παράλληλα με αυτούς. Οι λόγοι είναι πολλοί, και δεν είναι της παρούσας.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία