Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Εκτός μοριοδότησης στους Νέους Αγρότες η αγορά μεταχειρισμένου τρακτέρ

Η αγορά µεταχειρισµένου εξοπλισµού και αγροτικού αυτοκινήτου δεν προσµετρώνται στις επενδύσεις που λαµβάνονται υπόψη στα κριτήρια µοριοδότησης των Νέων Αγροτών.

248341989_3010821602464102_2329223799209090270_n

6454
1

Συγκεκριµένα, όπως αναφέρουν οι αρµόδιες αρχές στις επενδύσεις µπορούν να συµπεριλαµβάνονται  στο συγκεκριµένο κριτήριο η αγορά γης, ζωικού κεφαλαίου, µελισσοσµηνών και νέου µηχανολογικού εξοπλισµού. Τα παραπάνω αφορούν το κριτήριο 6.4 «Υλοποίηση επενδύσεων» που αντιστοιχεί σε 5-10 µόρια όταν το επιχειρηµατικό σχέδιο προβλέπει την υλοποίηση επενδύσεων µε ελάχιστη αξία προ ΦΠΑ 10.000 έως 17.500 ευρώ.

Συγκεκριµένα οι διαχειριστικές αρχές ξεκαθαρίζουν τα εξής:

«Επενδύσεις που προσµετρούν στο βαθµολογικό κριτήριο 6.4 «Υλοποίηση επενδύσεων»: Για τις επενδύσεις αυτές, στον οδηγό συµπλήρωσης, στη σελίδα 26 σηµειώνεται ότι οι δαπάνες της κατηγορίας «2. Αγορά/Χρηµατοδοτική µίσθωση….αποσβέσεις» της οθόνης ΙΙΙ.2.1 – «∆απάνες επιχειρηµατικού σχεδίου» είναι αυτές που θα προσµετρήσουν στο αντίστοιχο βαθµολογικό κριτήριο. Όπως φαίνεται στην αναδιπλούµενη λίστα της συγκεκριµένης οθόνης, σε αυτές συµπεριλαµβάνονται, η αγορά γης, ζωικού κεφαλαίου και µελισσοσµηνών. Για τον µηχανολογικό εξοπλισµό, προκειµένου να προσµετρηθεί στο βαθµολογικό κριτήριο πρέπει να είναι καινούργιος και αµεταχείριστος. Με «άλλο» µπορεί να συµπληρωθεί οποιαδήποτε επένδυση δεν συµπεριλαµβάνεται στην αντίστοιχη λίστα αλλά είναι επιλέξιµη στο πλαίσιο σχεδίου βελτίωσης.».

Από τα παραπάνω φαίνεται πως όλες οι επενδύσεις που θα αιτηθούν οι νέοι αγρότες θα µπορούν να ενταχθούν και στα νέα Σχέδια Βελτίωσης που αναµένονται αρχές του 2022. Tα καινούργια Σχέδια Βελτίωσης θα επιδοτούν επενδύσεις έως 130.000 ευρώ για όσους δραστηριοποιούνται στη φυτική παραγωγή και τη µελισσοκοµία και έως 200.000 ευρώ για τους κτηνοτρόφους. Η ένταση ενίσχυσης κυµαίνεται από 40-80% ανάλογα την Περιφέρεια και τα χαρακτηριστικά του υποψήφιου γεωργού. Ειδικά για τους νέους γεωργούς θα υπάρξει προσαύξηση της ενισχυσής τους σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

24-11-2021 10:20Eleos

Γελάει ο κόσμος παιδιά,ο νέος αγρότης μελισσοκόμος πρέπει να έχει πάνω από 110 μελίσσια για να μπει στο πρόγραμμα και εσείς του λέτε μπορείς να αγορασεις μελίσσια σαν επένδυση,ενώ μπορεί εύκολα από μόνος του να τα κάνει όσα θέλει...κυψέλες θέλει για να αναπτυχθεί και να πιάσει τους στόχους όχι μελισσια

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία