
Συγκεκριµένα, έχει γίνει αντιληπτό ότι σε ορισµένες περιπτώσεις κάποιοι φάκελοι «φεύγουν» µόλις µε τρία στρέµµατα καλλιέργεια υπό κάλυψη (π.χ πεπόνια) και πέρα από αυτούς που πράγµατι δραστηριοποιούνται σε αυτήν την καλλιέργεια, υπάρχουν και περιπτώσεις που... είδαν φως και µπήκαν. Αυτό έχει απασχολήσει ήδη τις διαχειριστικές αρχές και γι’ αυτό άλλωστε προβλέπεται επιτόπιος έλεγχος για καλλιέργειες µε τυπική απόδοση άνω των 2.000 ευρώ ανά στρέµµα οι οποίοι θα πραγµατοποιηθούν πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Πληροφορίες πάντως της Agrenda αναφέρουν πως οι αρχές περιµένουν να δουν µπροστά τους κατά τον επιτόπιο µία µόνιµη κατασκευή τύπου θερµοκηπίου, για να περάσουν τον φάκελο, γεγονός που θορύβησε ορισµένους και έκαναν πίσω. Μένει να φανεί αν κάτι τέτοιο θα ισχύσει ή αν είναι απλά µία προληπτική τακτική πριν κλείσει η οριστικοποίηση των φακέλων.
Αναλυτικότερα όσον αφορά τους επιτόπιους ελέγχους, η πρόσκληση για τους Νέους Αγρότες στην παράγραφο 10 και στο σηµείο γ) του Άρθρου 4 αναφέρει:
«Για την προσµέτρηση της τυπικής απόδοσης που προέρχεται από την αξιοποίηση καλλιέργειας µε τυπική απόδοση µεγαλύτερη των 20.000 ευρώ ανά εκτάριο (π.χ. κηπευτικά υπό κάλυψη, καλλιέργεια µανιταριών, φυτώρια, ανθοκοµικές καλλιέργειες, κ.λπ.), πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης προηγείται επιτόπια επίσκεψη στις σχετικές εγκαταστάσεις παραγωγής. Η επιτόπια επίσκεψη διενεργείται από υπάλληλο των ∆ΑΟΚ της οικείας Περιφέρειας ή της ∆ΑΟΠ, ΠΕ γεωτεχνικό ή ΤΕ τεχνολόγο γεωπόνο, ο οποίος δύναται να µην είναι αξιολογητής της αίτησης στήριξης. Ανάλογα µε τον χρόνο διενέργειας της επιτόπιας επίσκεψης, το σχετικό πόρισµα (τεχνική έκθεση) επισυνάπτεται στο ΠΣΚΕ στο α’ ή στο β’ φύλλο αξιολόγησης».
Περί τις 11.000 οριστικοποιήσεις
Μέχρι και την Τρίτη 21 ∆εκεµβρίου στο σύστηµα είχαν γίνει περί τις 11.000 οριστικοποιήσεις φακέλων. Το νούµερο αυτό είναι αρκετό για να απορροφήσει τον πλήρη προϋπολογισµό του προγράµµατος των 420 εκατ. ευρώ. Υπενθυµίζεται ότι συνολικά έχουν ανοίξει κωδικοί για 18.842 αιτήσεις στο σύστηµα. Με µία πρώτη εκτίµηση, το 90% αυτών θα οριστικοποιηθεί έως τις 28 ∆εκεµβρίου που λήγει η διορία.
22-02-2022 16:21Ioan
??????
Απάντηση22-02-2022 16:19Ioan
Eseis ta plironete.ta xamena lefta re paparia.eseis pou kanete 50000 dziro.ti na kanete ta fefta kai to voeithima.liga exete kialo thelete..to programa eine gia neous agrote.oxi gia giaftous pou exei dziro 50000
Απάντηση27-12-2021 13:23ΙΩΑΝΝΗΣ
Περί τυπικής απόδοσης..... Μεταβίβασε η μητέρα μου στο γιο μου 150 στρέμματα δικαιώματα με γη,πτυχιούχος ΠΕ για να ασχοληθεί με τη γη μας γιατί εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος, με μείον 25%στα δικαιώματα, και επειδή για κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγιείας, τα κτήματα κσλλιεργηθηκσν 130 στρ σιτηρά και 20 στρ βαμβάκι δεν πιάνει την τυπική απόδοση. για να κάνει αίτηση σαν νέος αγρότης. Πρώτη δήλωση ΟΣΔΕ 21... Και άλλος με νοικιασμένο 15 στρ δήθεν βιολογικά χειμωνιάτικα, ραδίκια σπανάκι μπαίνει.... Αθάνατο ελληνικό κράτος..
Απάντηση25-12-2021 09:17ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Να γίνει έλεγχος και σε όσους δήλωσαν δενδρα. Το 1/3 θα μείνει τελικά. Όπως επίσης και σε κάποιες ορεινές "κατοικίες"....
Απάντηση23-12-2021 00:00ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ
Το θεμα των παρατασεων ειναι ελληνικη ουσιαστικη εφευρεση που πολλες φορες οδηγει σ αλλα αποτελεσματα ,πχ οι αιτησεις περυσι για φυτευση νεων οινοποιησιμων αμπελιων πηραν παραταση ενος μηνα και απο κει και περα ολα πηγαν κατα διαβολου με αποτελεσμα οι αδειες εγκριθηκαν αργοτερα απο καθε χρονια,ιδρωσε το αυτι κανενος για τα εκατονταδες στρεμματα που εμειναν ακαλλιεργητα
Απάντηση22-12-2021 14:32Kostas
Να γίνουν έλεγχοι σε όλους όσοι δήλωσαν κηπευτικα και σε τυπικές αποδόσεις κάτω από 15000.θα μείνουμε οι πραγματικοί αγρότες απ έξω με τζίρους 50000 ευρώ και θα μπουν αυτοί που δεν ασχολούνται καθόλου. Το υπουργείο να τα ελέγξει όλα. Πολύ σωστό το μέτρο αλλά δεν αρκει
Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)