Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Με πρόγραμμα από 15 Μαΐου όποιος έχει ελιές φτιάχνει ελαιοτριβείο

Όποιος έχει ελιές µε αυτό το πρόγραµµα µπορεί να κάνει το δικό του λιοτρίβι. Όποιος έχει αµπέλι, το δικό του οινοποιείο, όποιος έχει πολλά ζώα, το δικό του µπουτίκ τυροκοµείο και µία µικρή οµάδα µε αρωµατικά φυτά το δικό της ξηραντήριο.

16_35

Γιώργος Κοντονής

55268
23

Με πρόγραμμα από 15  Μαΐου όποιος έχει ελιές φτιάχνει ελαιοτριβείο και κάποιος με κοπάδι στήνει νέο τυροκομείο

Όποια και να είναι η επένδυση που αφορά την επεξεργασία της πρώτης αγροτικής ύλης, το πρόγραµµα «Καινοτοµία και πράσινη µετάβαση στη µεταποίηση αγροτικών προϊόντων» που ανοίγει στις 15 Μαΐου για αιτήσεις φιλοδοξεί να προσφέρει µία λύση χρηµατοδότησης µε ποσοστό κάλυψης δαπανών έως 55% σε φιλόδοξες επενδύσεις άνω των 500.000 ευρώ. Ο προϋπολογισµός ανέρχεται σε 181.521.000 ευρώ και τα ποσοστά ενίσχυσης ανέρχονται σε:

  Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, ∆υτική Ελλάδα: Μεγάλες επιχειρήσεις 45%, Μεσαίες και Μικρές επιχειρήσεις 55%.

Κρήτη, ∆υτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος: Μεγάλες επιχειρήσεις 40%, Μεσαίες επιχειρήσεις 50% και Μικρές επιχειρήσεις 55%

Νότιο Αιγαίο: Μεγάλες επιχειρήσεις 30%, Μεσαίες επιχειρήσεις 40%, Μικρές επιχειρήσεις 50%

∆ικαιούχοι του προγράµµατος

α) Συλλογικά Σχήµατα Αγροτών

β) Εταιρίες του εµπορικού δικαίου, εκτός αυτών της ανωτέρω περίπτωσης α), οι οποίες κατ’ ελάχιστον το 40% κατ’ έτος, της αξίας των Α’ υλών που χρησιµοποιούνται στην ενισχυόµενη επένδυση είναι γεωργικό προϊόν συµβολαιακής γεωργίας. Η υποχρέωση εφαρµογής της συµβολαιακής γεωργίας ξεκινάει από την ηµεροµηνία ολοκλήρωσης της υλοποίησης της επένδυσης και τα συµβόλαια είναι τουλάχιστον 3-ετούς διάρκειας.

γ) Εταιρίες του εµπορικού δικαίου, εκτός αυτών της περίπτωσης α) πιο πάνω, οι οποίες εµφανίζουν βαθµό καθετοποίησης σε ποσοστό τουλάχιστον 40%, αξιοποιώντας ιδιοπαραγόµενα αγροτικά προϊόντα.

Επιλέξιµες δαπάνες

  • Κατασκευή και εκσυγχρονισµός ακινήτων.
  • ∆ιαµόρφωση του περιβάλλοντος χώρου προκειµένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της µονάδας. γ) Οχήµατα µε τα οποία η επιχείρηση διενεργεί µεταφορές Α΄ υλών και προϊόντων (έτοιµων και ηµι-έτοιµων), εντός του χώρου της µονάδας. Επιλέξιµα είναι τα ηλεκτρικά οχήµατα, τα οχήµατα µηδενικών εκποµπών CO2 και τα οχήµατα που εκπέµπουν CO2 µικρότερο των 50g/Km.
  • Αγορά, µεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισµού, συµπεριλαµβανοµένου και του εξοπλισµού εργαστηρίων στο βαθµό που εξυπηρετεί την λειτουργία της µονάδας.
  • Απόκτηση του συνόλου στοιχείων ενεργητικού, που ανήκουν σε επιχειρηµατική εγκατάσταση που έχει κλείσει.
  • ∆απάνες εξοπλισµού µηχανοργάνωσης της επιχείρησης.
  • Eκσυγχρονισµός και αναβάθµιση των δικτύων διανοµής (logistic) της επιχείρησης.
  • Ενισχύσεις για συµβουλευτικές υπηρεσίες, για συµµετοχή ΜΜΕ σε εµπορικές εκθέσεις
  • Aγορά καινούργιων οχηµάτων για οδικές µεταφορές αγαθών και προϊόντων, µε σκοπό τη συµµόρφωση σε εκδοθέντα ενωσιακά πρότυπα, υπό την προϋπόθεση ότι η αγορά πραγµατοποιείται πριν αυτά τεθούν σε ισχύ. i. Για οχήµατα µε µικτό φορτίο έως 3,5 τόνους επιλέξιµα είναι τα ηλεκτρικά οχήµατα, τα οχήµατα µηδενικών εκποµπών CO2 και τα οχήµατα που εκπέµπουν CO2 µικρότερο των 50g/Km. ii. Για οχήµατα των κατηγοριών Ν1, Ν2 και γενικά το σύνολο των βαρέων οχηµάτων, επιλέξιµα είναι τα βαριά επαγγελµατικά οχήµατα µηδενικών εκποµπών και τα βαριά επαγγελµατικά οχήµατα χαµηλών εκποµπών όπως ορίζονται στον Καν. 2019/1242.
  • Eξοπλισµός παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιµες πηγές. Oι επενδύεις σε ΑΠΕ, περιλαµβανοµένης της ηλιακής ενέργειας, θα στηρίζονται σε σχετική µελέτη ενεργειακών απαιτήσεων και στην οποία γίνεται ανάλυση του ποσοστού κάλυψης των αναγκών λειτουργίας της επιχείρησης του δικαιούχου.
Σχόλια (23)
Προσθήκη σχολίου

27-04-2022 23:14τζινα

Εκτιμω οτι σε λιγο καιρο θα συρρικνωθουν τα λιοτριβια και θα συγχωνευθουν σε μεγαλες μοναδες με συγκεκριμενο ποσοστο.

Απάντηση

22-04-2022 15:41Δημήτρης

Καλά είστε σοβαροί? Εαν ο κάποιος έχει 250.000 θα τις έριχνε σε λιοτρίβι? Και θα έκανε επιχείρηση με χρέος τα υπόλοιπα 250χιλ? Και γιατί να μην κάνει μια επιχείρηση δική του κ να μην δανειστεί? Αντε ρε κλέφτες τραβάτε απο εδώ. Καμία σχέση ο τίτλος με το άρθρο.

Απάντηση

17-04-2022 08:23Θανάσης

Έχω ελιές, μακάρι να μπορούσα να αποκτήσω ένα μικρό ελαιοτριβείο, αλλά επένδυση άνω των 500000... κοροϊδεύετε κατάμουτρα

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

16-04-2022 07:51Χρήστος

Όταν σου δίνεται μια ευκαιρία κοίτα να την αρπάξεις από τα μαλλιά και όχι να τη πετάς στα σκουπίδια. Τα θέλουμε όλα έτοιμα. Να μας στήσουν την επιχείρηση να μας πουλήσουν το προϊόν να μας βάλουν τα λεφτά στη τράπεζα και α μας δώσουν και επιδότηση για όλα αυτά που μας έδωσαν. Οπότε πάντα θα δίνουμε στο κρεοπώλη το αρνί το λάδι και τη σταφίδα στον έμπορα και δε θα γίνουμε ποτέ κύριοι του εαυτού μας. Χωρίς ρίσκο δεν γίνεται τίποτα.

Απάντηση

16-04-2022 00:55Πάτος

Η ΝΔ έχει βαλθεί να μάς κάνει επιχειρηματίες!!! 😂😂😂😂

Απάντηση

15-04-2022 22:46Δήμος

Αναφέρει για όποιον έχει ελιές.ομως δεν αναφέρει ότι πρέπει να έχει και το μισό κεφάλαιο της επένδυσης για να μην καταλήξει στους τοκογλύφους.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

15-04-2022 22:37Kostas

Έχω ελιές και ζώα! Θέλω λιοτρίβι και τυροκομείο! Είμαι του τζίρου των 12.000 όπως οι περισσότεροι! ΟΣΟ και αν επιδοτειτε, χαθήκανε τα μετρητά, δεν υπάρχουν αποθέματα! Πληρώνω με το ζόρι το ΕΦΚΑ μου, και όταν αρωστησω με σπρώχνετε στους ιδιώτες γιατρούς.....Ότι χρήματα περισσεύουν, είναι για να μην πάω φυλακή λόγω χρεών, και για να αναπνέω! Λέω να ξεχάσουμε τις επενδύσεις για λίγο και να ξυπνήσουμε....Τα έξοδα αυξάνονται συνεχώς, και το μόνο που πάει καλά είναι οι // αρπαχτες// ! Το αρνάκι που τάιζα δύο μήνες, έφυγε με 4 ευρώ το κιλό, και οι εμποροι- κρεοπώλες πίνουν στην υγεία μου! Βάλτε κάτι παραπάνω του Μ***ΚΑ να φτιάξει και ένα σφαγειο-κρεοπωλειο!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

15-04-2022 21:04Σκαφιδας Σπυρος

Ο παραπλανητικος τιτλος υποτιμα την εφημεριδα και το αστρονομικο ποσο επενδυσης για ενα αγροτη δηλωνη για ποιους ενδιαφερετε το κρατος

Απάντηση

15-04-2022 20:58Ιωάννα παναγιωτοπουλου

Μας δουλεύουν μας θεωρούν τέλειους άσχετους εδώ δε μας πληρώνουν ακριβώς τη σταφίδα για να μπορούμε να πάρουμε φάρμακα η κ να μας βοηθήσουν σε διακανονισμό με χαμηροκα δάνεια χρειάστηκαν να ξεκολωσω σταφίδα κ να βάλω αμπέλι κ πήρα καταναλωτικό δάνειο κ δε βγαίνω να το πληρώσω για να μπορώ να το καλλιεργώ κ να το επιβλέπω εγώ ...δε τρώμε σανό άλλο

Απάντηση

15-04-2022 18:48Γ.Βουρλουμης

Αραγε την παροιμια , η παπας ,παπας η ζευγας, ζευγας, την γνωριζουν ? Μας λειπουν λιοτριβια κ τυροκομεια? Που ζειτε;Εδω ο κοσμος καιγεται ,κ το Μ.χτενιζεται.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία