BACK TO
TOP
Προγράμματα

Με δύο προγράμματα 46 εκατ. ευρώ ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην ελληνική γεωργία

Ως έναν από τους κεντρικούς στόχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτήρισε τη μετάβαση στην ευφυή γεωργία, ο υφυπουργός Γιώργος Στύλιος, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 4ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον που έλαβε μέρος στο ΓΠΑ από 24 έως 26 Μαΐου.

Γ__Στυλιος_Συνεδριο_GIS

449
0

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός «Η μετάβαση στην ευφυή γεωργία αποτελεί μία νέα πρόκληση για τον ελληνικό πρωτογενή τομέα, τη δεκαετία που διανύουμε. Για να υποστηρίξουμε τη μετάβαση αυτή, δρομολογούμε με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Αγρο-διατροφικού Τομέα. Αυτός, περιλαμβάνει δύο υποέργα: την Ευφυή Γεωργία (περίπου 30 εκατ. ευρώ) και την Εξωστρεφή Γεωργία (περίπου 16 εκατ. ευρώ)».

Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Στύλιος αναφέρθηκε ακόμα στο περιεχόμενο των Τεχνικών Δελτίων Δράσης των οποίων η διαβούλευση έληξε τον Απρίλιο του 2022. Τα έργα αναμένεται να έχουν τεράστιο αναπτυξιακό αποτύπωμα στην ελληνική ύπαιθρο, υπογραμμίζοντας πως «θα συμβάλλουν στη βελτίωση των καλλιεργητικών μεθόδων και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό, ο ΥφΑΑΤ δήλωσε πως «η ελληνική γεωργία, βρίσκεται σε στάδιο μετάβασης. Καλείται να περάσει από τις παραδοσιακές καλλιεργητικές πρακτικές στην ευφυή γεωργία. Στο πλαίσιο αυτό, η αξιοποίηση της γεωχωρικής τεχνολογίας αποτελεί βασικό εργαλείο».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις