BACK TO
TOP
Προγράμματα

Επιπλέον κονδύλι 70 εκατ. για την αναγνώριση των επιλαχόντων Νέων

Μετά την α’ παρτίδα πληρωµής στους Νέους Αγρότες, εντάθηκαν οι πιέσεις από τις περιφέρειες για την ένταξη όλων των επιλαχόντων που προς το παρόν προσεγγίζουν τους 2.800 και απαιτείται σε πρώτη φάση ποσό ύψους 70 εκατ. ευρώ περίπου.

IMG_1523_Eoin1

Γιώργος Κοντονής

6389
14

Σαφέστερη εικόνα θα υπάρξει µετά την αξιολόγηση των ενστάσεων και των εν δυνάµει δικαιούχων, όπου θα καταβληθεί ένα επιπλέον ποσό (10% περίπου) των χρηµάτων που έχουν κρατηθεί µετά την υπερδέσµευση. Εκεί θα φανεί και η τελική κατάσταση των επιλαχόντων, οπότε αν υπάρξει τελικά κάποια πρωτοβουλία, θα φανεί από τον Νοέµβριο και µετά.

Η κατάσταση έχει ως εξής, σύµφωνα µε τα αποτελέσµατα διοικητικών ελέγχων:

  • Θεσσαλία: 314 επιλαχόντες.
  • ∆υτική Ελλάδα: 303 επιλαχόντες.
  • Κεντρική Μακεδονία: 644 επιλαχόντες.
  • Κρήτη: 840 επιλαχόντες.
  • Πελοπόννησος: 443 επιλαχόντες.
  • Ανατολική Μακεδονία: 296 επιλαχόντες.

Από εκεί και πέρα, την Κεντρική Μακεδονία, η οποία έχει ήδη λάβει πρώτη πρωτοβουλία να ζητήσει έξτρα κονδύλια και να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, ακολούθησε πλέον και η ∆υτική Ελλάδα. Συγκεκριµένα, ο περιφερειάρχης ∆υτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρµάκης ζητά µε σχετική του επιστολή στο ΥΠΑΑΤ να υπάρξει θετική αντιµετώπιση του θέµατος εκ µέρους του Υπουργού αυξάνοντας τον προϋπολογισµό ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και οι υπόλοιποι Νέοι Γεωργοί που πληρούν τα κριτήρια του εν λόγω προγράµµατος.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει κινηθεί και προς την κατεύθυνση να ζητήσει επιπλέον πόρους, από το υπουργείο, από προγράµµατα που δεν προχωρούν µε τους ρυθµούς που θα έπρεπε, προκειµένου από τα 85 εκατ. ευρώ, το τελικό ποσό για το πρόγραµµα να ανέβει στα περίπου 116 - 117 εκατ. ευρώ, για να καλυφθούν χρηµατοδοτικά και οι 670 δυνητικά δικαιούχοι για τους οποίους οι διατιθέµενοι πόροι δεν έφτασαν αυτή τη φορά.

Σχόλια (14)
Προσθήκη σχολίου

20-09-2022 13:20Κώστας

Τελικά με τους επιλαχόντες νέους και τους ενδυναμη νέους τι έγινε

Απάντηση

25-08-2022 18:38Κώστας

Με τους επιλαχόντες ξερή κανείς τίποτα τί θα γίνει

Απάντηση

25-08-2022 18:36Κώστας

Με τους επιλαχόντες ξερή κανείς τίποτα τί θα γίνει

Απάντηση

22-08-2022 14:53Ιωάννης κυβρακιδης

Δεν είναι αγροτική πολιτική αυτή που ασκήθηκε με τους νέους γεωργούς, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική,, και έχουν αδικήσει πολλά νέα παιδιά στην κεντρική Μακεδονία,, και σέ άλλες περιφέρειες, αυτό θα έχει αντίκτυπο στους επόμενους,, υποψηφίους,, κανείς δεν θα ασχοληθεί στον αγροτικό τομέα ή νέοι φεύγουν,, μεγάλο λάθος να μην εντάξουν ανθρώπους που για ασήμαντα πράγματα αδικουνται,, κάτι θα προσφέρουν στο ΑΕΠ της χώρας,,, τόσα χρήματα ξοδεύουν για άλλα δήθεν προγράμματα...

Απάντηση

19-08-2022 15:43Peters

Μην περιμενετε τιποτα, εμεις οι επιλαχοντες ειμαστε καταδικασμενοι, θελαμε η τουλαχιστον ηθελα να ξεκινησω κατι καινουριο στην ζωη μου και να επενδυσω περισσοτερο στον αγροτικο τομεα αφου η οικογενεια μου ανηκει χρονια σε αυτον και εχουμε τοσα θερμοκηποια, και η ευκαιρια χαθηκε μεσα απο τα χερια μου γιατι;; Γιατι ειχα υψηλο εισοδιμα ως αγριεργατης το 2020. Η απατεωνια και η κακομοιρια της ελλαδας στο μεγαλειο της. Την ιδια ωρα διπλανοι μου συγχωριανοι με 13 στρεμματα θερμοκηποια περασαν ετσι απλα και ηδη ξεκινησαν να φτιαχνουν σπιτια, σκαφη, και ταξιδια αναψυχης. Δειτε κυριε υπουργε την Ιεραπετρα Κρητης απο ψηλα, και σε ενα μονο πλανο θα καταλαβετε απο τι βγαζουμε το ψωμι μας και εσεις μας βαλατε επιλαχοντες για 3 μορια.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

16-08-2022 09:26Συντάκτης

Δεν υπάρχει άλλη λύση, πρέπει να βρεθούν αυτά τα χρήματα για να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας. Αν δεν τα βρει η κυβέρνηση θα έχει πολύ μεγάλο θέμα...

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

15-08-2022 19:31Αγρότης

Η Δ.Ε.Θ είναι κοντά

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

15-08-2022 18:14Θανάσης

Έχετε πολύ πλάκα τελικά όλοι!!Για τους νέους αγρότες που ποιος ξέρει το πόσοι από αυτούς είναι πραγματικοί και θα συνεχίσουν το επάγγελμα προσπαθούν πάση θυσία να βρουν κονδύλια από προγράμματα που δεν τρέχουν!!Η δε περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας ας μάθει ότι υπάρχουν και επιλαχόντες αγρότες στα σχέδια βελτίωσης όπως επίσης υπάρχουν και αγρότες όπου στην περιφέρεια κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας κόπηκαν από τον αναπτυξιακό ενώ σε άλλες περιφέρειες περάσανε κανονικά!!Γι αυτό κύριοι κοιτάξτε να λύσετε προβλήματα που είναι πιο παλιά από τους νέους αγρότες και μετά βλέπετε και για αυτούς!!ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΆΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις