Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Παράταση ως 30 Γενάρη στα αιτήματα πληρωμής Σχεδίων ζητά ο ΣΕΚ

Παράταση 2 μηνών για την προθεσμία υποβολής αιτήματος πληρωμής που θα καλύπτει το 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης, ζητά με επιστολή του ο ΣΕΚ, με τη σχετική προθεσμία να λήγει στις 20 Νοεμβρίου.

agrotika

283
0

Όπως αναφέρει η σχετική επιστολή, η παράταση ζητείται, ώστε: 

  • Αφενός να προχωρήσουν οι προμηθευτές στην έγκαιρη παραγγελία και προμήθεια του εξοπλισμού από το εξωτερικό, 
  • Αφετέρου δε να αποκτήσουν οι δικαιούχοι την απαιτούμενη ρευστότητα (λόγω πώλησης αμνοεριφίων λόγω Χριστουγέννων, συγκομιδής ελαιόλαδου, έναρξη άμελξης, είσπραξης ενισχύσεων) που θα τους δώσει το δικαίωμα να προχωρήσουν στην έγκαιρη τιμολόγηση και εξόφληση του εξοπλισμού και ως εκ τούτου στην έγκαιρη υποβολή πρώτου αιτήματος πληρωμής ώστε να μην απενταχθούν από το πρόγραμμα. 

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Με την 3433/18-08-2022 Απόφαση του ΥΠΑΑΤ δόθηκε η δυνατότητα στους δικαιούχους των Σχεδίων Βελτίωσης Μέτρο 4.1 (∆ράσεις 4.1.1 και 4.1.3) να υποβάλλουν αίτημα πληρωμής το αργότερο μέχρι 30/11/2022, το οποίο αθροιστικά με τα προηγούμενα αιτήματα, θα πρέπει να καλύπτει το 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης του επιχειρηματικού τους σχεδίου. 

Οι παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας του covid-19, την οικονομική αστάθεια – δυσχέρεια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία που έχει οδηγήσει στην εκτόξευση των τιμών των πρώτων υλών – ζωοτροφών - ενέργειας και η έλλειψη διαθεσιμότητας προϊόντων και εξοπλισμού από το εξωτερικό, δημιουργούν ασφυκτικό κλίμα για την ομαλή λειτουργία των εκμεταλλεύσεων των δικαιούχων. 

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε το εξής: 

Παράταση δύο (2) επιπλέον μηνών για την προθεσμία υποβολής αιτήματος πληρωμής που θα καλύπτει το 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης, ώστε: 

- Αφενός να προχωρήσουν οι προμηθευτές στην έγκαιρη παραγγελία και προμήθεια του εξοπλισμού από το εξωτερικό, 

-Αφετέρου δε να αποκτήσουν οι δικαιούχοι την απαιτούμενη ρευστότητα (λόγω πώλησης αμνοεριφίων λόγω Χριστουγέννων, συγκομιδής ελαιόλαδου, έναρξη άμελξης, είσπραξης ενισχύσεων) που θα τους δώσει το δικαίωμα να προχωρήσουν στην έγκαιρη τιμολόγηση και εξόφληση του εξοπλισμού και ως εκ τούτου στην έγκαιρη υποβολή πρώτου αιτήματος πληρωμής ώστε να μην απενταχθούν από το πρόγραμμα. 

 

Οι δικαιούχοι των παραπάνω ∆ράσεων είναι επαγγελματίες αγρότες – παραγωγοί, στυλοβάτες του πρωτογενή τομέα και όχι μόνο. Με την υλοποίηση των υπό έγκριση δράσεων τους προσπαθούν να εκσυγχρονίσουν και να βελτιώσουν την παραγωγή αυτού του τόπου. 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία