BACK TO
TOP
Προγράμματα

Προδημοσίευση για την επιδότηση των κυψελών στο νέο τομεακό της ΚΑΠ

Στην προδηµοσίευση της δράσης «Εξοπλισµός για τη διευκόλυνση των µετακινήσεων» για τους µελισσοκόµους, προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προγραµµατική περίοδο 2023-2027.

18-19_pin_29

1675
0

Η δράση αυτή αποζηµιώνει τους µελισσοκόµους για τα παραστατικά αγοράς κυψελών και κινητών βάσεων µε ηµεροµηνία έκδοσης από την 1η Ιανουαρίου 2023. Το επιλέξιµο ποσοστό ενίσχυσης θα είναι 10% επί των κατεχοµένων κυψελών για την αγορά κυψελών αντικατάστασης και 20% επί των κατεχοµένων κυψελών για την αγορά µεµονωµένων κινητών βάσεων, αναφέρει η προδηµοσίευση.

Η αξία της κάθε κυψέλης αντικατάστασης καθορίζεται µέχρι του ποσού 30 ευρώ, ενώ η καθαρή αξία της κάθε µεµονωµένης κινητής βάσης καθορίζεται µέχρι του ποσού των 9 ευρώ. ∆υνητικοί δικαιούχοι συµµετοχής στη ∆ράση θα είναι οι «Ενεργοί Μελισσοκόµοι» µε τουλάχιστον 20 κατεχόµενες κυψέλες.

Για τη συµµετοχή στη δράση οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση και παραστατικά αγοράς κυψελών, σε ειδική ψηφιακή εφαρµογή, η οποία παρέχεται µέσω GOV.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/georgia-kai-ktenotrophia/ktenotrophikeepikheirematikoteta/psephiakes-uperesies-gia-melissokomous.

Με την αίτηση θα υποβάλλονται και τα πρωτότυπα παραστατικά αγοράς κυψελών αντικατάστασης ή/και µεµονωµένων κινητών βάσεων (τιµολόγια ή αποδείξεις λιανικής πώλησης), εκδοθέντα σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στην ισχύουσα νοµοθεσία, µε ηµεροµηνία έκδοσης από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι οι οποίοι δεν δύνανται να πραγµατοποιήσουν την ψηφιακή υποβολή της αίτησης συµµετοχής στη ∆ράση και την ανάρτηση των απαραίτητων δικαιολογητικών – παραστατικών, µπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Κέντρα Μελισσοκοµίας, τα οποία λειτουργούν ως κέντρα εξυπηρέτησης των µελισσοκόµων και ως φορείς υποβοήθησης υποβολής της αίτησης στην ειδική ψηφιακή εφαρµογή και παρέχουν κάθε απαραίτητη πληροφορία και βοήθεια στους ενδιαφερόµενους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις