Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Επέκταση της παράτασης για τα Σχέδια Βελτίωσης ως 30 Ιουνίου ζητά η ΕΘΕΑΣ

Την ανάγκη επέκτασης της παράτασης για την υποβολή αιτήσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης έως τις 30 Ιουνίου ζητούν οι συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας καθώς η προθεσμία μέχρι την 31η Μαΐου φαίνεται ανέφικτη για τους περισσότερους δικαιούχους για την ολοκλήρωση των υποβολών τους κυρίως λόγω καθυστερήσεων και δυσκολιών να λάβουν δικαιολογητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Sxedia-agrotis_2

301
2

Κατόπιν επικοινωνίας με τους συνεταιρισμούς, η  ΕΘΕΑΣ απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας την παράταση της σχετικής προθεσμίας.

Επιπλέον, με αυτήν την παράταση θα μπορέσουν να υποβάλουν ολοκληρωμένη αίτηση και οι καλλιεργητές αροτραίων που επιθυμούν να ενταχθούν με ΑΠΕ, αναφέρει το θεσμικό όργανο των αγροτών.

Ολόκληρη η επιστολή της ΕΘΕΑΣ

«Αξιότιμοι κύριοι,

 

Ενόψει της πρόσκλησης για τη Δράση 4.1.5 «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της παράτασης την οποία έλαβε έως τις 31 Μαΐου 2023, κατόπιν επικοινωνίας με Συνεταιρισμούς και αγρότες μέλη μας, θεωρούμε αναγκαία την επέκταση της παράτασης έως τις 30 Ιουνίου, καθώς η προθεσμία μέχρι την 31η Μαΐου φαίνεται ανέφικτη για τους περισσότερους δικαιούχους για την ολοκλήρωση των υποβολών τους κυρίως λόγω καθυστερήσεων και δυσκολιών να λάβουν δικαιολογητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Για το λόγο αυτό, η παράταση που ζητούμε θα σταθεί σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια των πραγματικών δικαιούχων να μπορέσουν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις υποβολές τους, έχοντας πλήρη εικόνα των αναγκών τους και αιτώντας τις απαραίτητες δαπάνες.

Επιπλέον, με αυτήν την παράταση θα μπορέσουν να υποβάλουν ολοκληρωμένη αίτηση και οι καλλιεργητές αροτραίων που επιθυμούν να ενταχθούν με ΑΠΕ. Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την υπ. Αρ. Πρωτ. 75/2-4-2023 επιστολή που σας είχαμε αποστείλει, οι ως άνω καλλιεργητές παρεμποδίζονται, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ αργεί να εκδώσει τις βεβαιώσεις σύνδεσης με αποτέλεσμα, οι παραγωγοί να μην είναι σε θέση να υποβάλλουν ολοκληρωμένη αίτηση στο παραπάνω πρόγραμμα εντός της προθεσμίας που ορίζεται σε αυτό.

Θα παρακαλούσαμε, κατά τα ανωτέρω, όπως προβείτε στην άμεση τροποποίηση της σχετικής Πρόσκλησης. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σας είναι αναγκαία».

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

24-05-2023 23:31Ο ΒΟΡΕΙΟΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..ΠΑΝΑΓΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ..¨?..ΕΜΕΙΝΕΣ ΜΟΝΟΣ..:..Ο ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΟΣΔΕ..:..ΙΟΥΝΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ..!..ΑΕΡΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΡΤΑΛΙΑ...ΣΑΤΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΣΑΙ..:..ΜΟΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΕΞΟΔΕΣ...ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ,ΕΦΟΔΙΩΝ,ΚΑΥΣΙΜΑ,ΦΠΑ,,ΚΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΣΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ..!..ΕΧΕΙΣ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΚΟΓΚΝΙΤΕΡΑ..:..ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ,,ΔΕΙΛΕ..ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΔΕΜΕΝΟ,,ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ..:

Απάντηση

24-05-2023 14:30ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Η παράταση πρέπει να δωθεί. Τα γραφεία έχουν συγκεκριμένους υπαλλήλους και πρέπει να διαχειριστούν πολλά πράγματα που τρέχουν ταυτόχρονα. Τι να πρωτοδείς? Τα παλιά σχέδια που ακομα υλοποιούν, τις τροποποιήσεις μεταβιβάσεις βιολογικών, να μαζέψεις κωδικούς για την ενιαία, να ενημερώσεις μητρώα αιγοπροβάτων . . . . και άλλα πολλά ψιλά ψιλά.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία