BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ψιθυριστά παράταση

Έχει κάτι χρόνια η ∆ΕΗ, σου λέει, που ξεκίνησε τη διαδικασία εκκαθάρισης του µητρώου δικαιούχων του αγροτικού τιµολογίου, αλλά λόγω µεγάλου όγκου αιτήσεων, η διαδικασία καθυστερεί πολύ.

zaria_15

2
0
Γι’ αυτό σκέφτηκαν, σου λέει οι αρµόδιοι, να το λύσουν µέσω του συστήµατος µηχανογράφησης των δηλώσεων ΟΣ∆Ε του Οργανισµού Πληρωµών. Βέβαια, ακόµα τα αποτελέσµατα δεν έχουν αξιολογηθεί. Επιπλέον, για να τακτοποιήσουν οι παραγωγοί τις εκκρεµότητές τους, η επιχείρηση έδωσε νέα εξάµηνη παράταση….

∆ηλαδή επιπλέον χρόνο για να γίνει ένα ξεσκαρτάρισµα… Πάµε για πενταετία…

Μια άλλη παράταση δύο µόλις εργάσιµων ηµερών, επί τοις ουσίας, αφού µεσολαβεί Σαββατοκύριακο και µια µέρα αργία δόθηκε για όσους παραγωγούς πρέπει να προσκοµίσουν παραστατικά άρδευσης για να µην χρειαστεί να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις της νιτρορύπανσης. Κι αυτό αφορά 2.500 αιτήσεις στη Θεσσαλία, ενώ έχουν εξεταστεί µόλις περί τις 300… ∆ηλαδή χρειάζονται τουλάχιστον 2 µήνες ακόµα…. Ο υπουργός βέβαια κάτι ψιθύρισε και για νέα παράταση, αλλά έτσι αόριστα! 

Και για να µην ξεχνάµε και τα καλά νέα, πριν τα Χριστούγεννα πιστώθηκαν και τα de minimis όπως είχαν υποσχεθεί από την πλατεία Βάθη, αλλά και 1 εκατοµµυριάκι σε κτηνοτρόφους. Γιατί , όπως λέει η επίσηµη ανακοίνωση της πλατείας Βάθη, «ο υπουργός βρίσκεται έµπρακτα στο πλευρό των κτηνοτρόφων µε στόχο την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου της χώρας». Τη δεύτερη µέρα του νέου χρόνου, η πρώτη επίσηµη ανακοίνωση υπενθυµίζει ότι «ο υπουργός Μάκης Βορίδης αποδεικνύει καθηµερινά την ευαισθησία του  για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας». Για να µην ξεχνιόµαστε!

Πάντως, η γενική γραµµατεία Αγροτικής Πολιτικής και ∆ιαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου ανακοινώνει ότι αναρτήθηκαν τα αποτελέσµατα του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων ενίσχυσης που κατατέθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής για τα Σχέδια Βελτίωσης. Χαρά µεγάλη! Κάποιοι παραγωγοί εν τω µεταξύ που κατάθεσαν αιτήσεις ένταξης λένε ότι υπάρχει µεγάλο πρόβληµα µε την ασφαλιστική ενηµερότητα, γιατί δεν φαίνεται στο σύστηµα ότι έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές. Τι σηµαίνει αυτό; Ότι πρέπει να καταθέσουν ένσταση, να πάνε στα κεντρικά του ΕΦΚΑ για να πάρουν βεβαίωση ότι έχουν τακτοποιήσει τις εισφορές τους και να την καταθέσουν στον φάκελό τους. Ταλαιπωρίας το ανάγνωσµα!

Το υπουργείο Οικονοµικών, σου λέει, θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες και να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, παρατείνει την προθεσµία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας καθώς και για τη θέση των οχηµάτων σε εκούσια ακινησία, έως τη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου. Χρόνο δηλαδή για να µαζέψουµε τα λεφτά! Άντε, καλή χρονιά, µε υγεία γιατί αυτό µετράει πάνω από όλα!           
ο µΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία