BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Περιμένοντας την... ασφαλιστική

Ένας µήνας πέρασε από το Πάσχα και τελικά «έσκασε» η περιβόητη ειδική ενίσχυση για τους αιγοπροβατοτρόφους.

zaria_15

4
0

Μετά από τόση σκέψη αποφάσισαν να δώσουν 4 ευρώ για κάθε θηλυκό ζώο που δηλώνεται στο ΟΣ∆Ε και παίρνει συνδεδεµένη. Και οι κτηνοτρόφοι απάντησαν! Μίλησαν για επιπόλαια λύση και ανευθυνότητα από την πλευρά των αρµοδίων. Ριγµένοι, οι θεµατοφύλακες της παραδοσιακής κτηνοτροφίας, που δικαίως κάνουν λόγο για πρωτοφανή κοροϊδία εις βάρος τους.

«Είναι σαν να έχεις τρακάρει µε το αυτοκίνητό σου και την αποζηµίωση της ασφάλειας να τη µοιράζεσαι µαζί µε όλους τους άλλους ασφαλισµένους στην ίδια εταιρεία που δεν έχουν πάθει τίποτα», σχολίασε κτηνοτρόφος από τη Μακεδονία. Σχόλια έκανε και ο πρώην γενικός γραµµατέας του υπουργείου, ο οποίος καταρρίπτει µε επιχειρήµατα την αιτίαση από την πλευρά του υπουργείου ότι η αποζηµίωση των παραγωγών κρέατος αµνοεριφίων «δεν περνούσε» στις Βρυξέλλες. Μια χαρά θα µπορούσαµε, σου λέει, να το πουν de minimis και όλα να πάρουν το δρόµο τους!

Το θέµα είναι ότι µ’ αυτά και µ’ αυτά, έτσι δεν ενισχύονται οι παραγωγοί που εκτρέφουν αµνοερίφια, δηλαδή παράγουν κρέας αλλά οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγο για την παραγωγή γάλακτος, εκτρέφοντας κατά βάση ξένες φυλές. Το πιο σκανδαλώδες δε ότι 37.500 αιγοπροβατοτρόφοι θα µοιραστούν 23 εκατ. ευρώ, ενώ µόλις 375 ανθοκαλλιεργητές µοιράστηκαν 10 εκατ. ευρώ.

Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόµα όσον αφορά την πληρωµή του τσεκ νωρίτερα και µάλιστα ακόµα και µέσα στον Ιούνιο. Στον απόηχο του Άτυπου Συµβουλίου των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, ο υπουργός µιλά για υψηλότερο ποσοστό προκαταβολών στο ύψος του 80% των άµεσων ενισχύσεων µε πιθανή ηµεροµηνία καταβολής νωρίτερα του Οκτωβρίου και συγκεκριµένα όσο το δυνατόν νωρίτερα. Περιµένουµε!

Οι δολωµατικοί ψεκασµοί Μάιο µε Ιούνιο θεωρούνται η πιο αποτελεσµατική προληπτική µέθοδος για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από το δάκο. Ωστόσο η οργάνωση της  δακοκτονίας δεν δείχνει να βελτιώνεται. ∆εν έχει γίνει ακόµα η προκήρυξη για την πρόσληψη τους επόπτες, γιατί δεν έχει ακόµα απαντήσει το ΑΣΕΠ, λένε. Αυτό σηµαίνει ότι και αύριο να γίνει, θα χρειαστούν τουλάχιστον 35 ηµέρες για να βγει η προκήρυξη, να γίνουν οι έλεγχοι και οι προσλήψεις. ∆ηλαδή, οι παγίδες θα τοποθετηθούν όπου βολεύει τους παγιδοθέτες, άσε που ο πρώτος ψεκασµός πιθανόν να γίνει χωρίς γεωπόνους…
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία