Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ας μην το σφύραγαν από το εξωτερικό

Έχουν περάσει τόσοι µήνες κι ακόµα ο υφυπουργός Οικονόµου από τη Βουλή έκανε λόγο για αποκατάσταση αδικίας όσον αφορά την ειδική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού στους ετεροεπαγγελµατίες ελαιοκαλλιεργητές. Γίνεται προσπάθεια από το υπουργείου, σου λέει, να βρεθούν πόροι για όλους όσοι δικαιούνταν αλλά δεν στηρίχθηκαν. Για να δούµε, φτάνει Πάσχα!

panagos01

201
0

Πρόβληµα και για τους πατατοπαραγωγούς Μεσσηνίας, και όχι µόνο, που µιλούν για κλίµα τροµοκρατίας από µεγαλέµπορους της περιοχής, ότι δήθεν η τιµή της πατάτας θα πέσει στα τάρταρα το επόµενο διάστηµα, εκβιάζοντας έτσι για χαµηλότερη τιµή τους παραγωγούς. Αποτέλεσµα, να βγάλουν πρόωρα τη σοδειά τους οι καλλιεργητές για να µην τους µείνει απούλητη και να δηλώνουν και «ευχαριστηµένοι» µε αυτές τις χαµηλές τιµές που τους δίνουν. Με 45 λεπτά δεν αναπληρώνονται τα χαµένα εισοδήµατα τόσων ετών και δεν εξασφαλίζεται το κόστος της φετινής παραγωγής, τονίζουν οι καλλιεργητές. 

∆εν πληρώθηκαν µε το πρώτο πακέτο των συνδεδεµένων οι µόλις 350 τευτλοπαραγωγοί, που δεν ξέρουν πώς να τα βγάλουν πέρα. Για ενίσχυση 175 ευρώ το στρέµµα λένε τώρα, µάλιστα πολύ υψηλότερη από την εισήγηση που φέρεται να είχαν κάνει οι υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά κατά 12 ευρώ λιγότερη από πέρυσι. Το ζητούµενο είναι ότι τα έξοδα ήταν πολύ περισσότερα και έτσι όπως εξελίχθηκε η χρονιά, υπάρχουν άνθρωποι που πλήρωσαν για να τα βγάλουν από το χωράφι και τελικά τα πέταξαν τα τεύτλα τους, λένε παραγωγοί από τη Θεσσαλονίκη.

Και µιλάµε για συνολικά 12.000 στρέµµατα και µια ιδιαίτερη φέτος κατάσταση, αφού παρά τις υποσχέσεις του «επενδυτή», δεν άναψε το καµίνι του εργοστασίου στις Σέρρες και τα τεύτλα απορροφήθηκαν ως πρώτη ύλη σε άλλες χρήσεις όπως το βιοαέριο. Άσε που τους άλλαξαν και τις συµβάσεις τον περασµένο Σεπτέµβριο και από 30-35 ευρώ τον τόνο, βρέθηκαν να έχουν λαµβάνειν µόλις 20 ευρώ. Με βάση την αρχική συµφωνία, ωστόσο, χάθηκαν περίπου 100 ευρώ στον τόνο, λένε οι ίδιοι οι παραγωγοί…..

«∆υσάρεστη» αλλά «µεµονωµένη» χαρακτήρισε την υπόθεση της διάθεσης φέτας σε αλυσίδα σούπερ µάρκετ στη Γερµανία, η υφυπουργός, καθώς  «είναι η πρώτη φορά, που ο ελεγκτικός µηχανισµός µε την καθοδήγηση της Πολιτικής Ηγεσίας, επέδειξε γρήγορα, άµεσα και αποτελεσµατικά αντανακλαστικά». Αφού το σφύριξαν πρώτα από το εξωτερικό.......

Όσοι ασχολούνται µε τη φέτα, επιχειρηµατίες, παραγωγοί και έµποροι, λέει η Φωτεινή, κάθονται στο ίδιο κλαδί. Στο ίδιο κλαδί βρίσκεται όµως και η ελληνική παραγωγή. Όποιος το πριονίζει, λοιπόν µε τις επιλογές του, υπονοµεύει την ελληνική παραγωγή συνολικά. Αυτό δεν θα το επιτρέψουµε, ξεκαθαρίζει η υφυπουργός.   
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία