BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ανακάτεμα στη ζώνη γάλακτος

Τώρα µαθαίνω, γιατί επιλέχθηκε η Greek Family Farm του Τσαγκάρη, ως σηµείο αναφοράς για την πρωθυπουργική επίσκεψη στη Μαγνησία. Εκτός του ότι στην εν λόγω επιχείρηση (κτηνοτροφική και µεταποιητική µονάδα) συµµετέχουν στρατηγικά γερµανικά κεφάλαια, ενδεχοµένως και µονές του Αγίου Όρους, οι πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση της µονάδας να κινείται ιδιαίτερα επιθετικά τον τελευταίο καιρό, προσφέροντας για την αγορά πρώτης ύλης τιµές που δεν έχουν ξαναδεί στα µάτια τους οι παραγωγοί.

ιγξ__1__2_2_2__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2

1033
1

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες µου, η τιµή που δίνει ο Τσαγκάρης για το πρόβειο γάλα είναι 1,35 ευρώ το κιλό και για το γίδινο 80 λεπτά. Λέγεται µάλιστα ότι µ’ αύτη την τιµολογιακή πολιτική, έχει καταφέρει να διεισδύσει σε περιοχές και φάρµες οι οποίες ιστορικά δεν είχαν καµιά σχέση µε την Greek Family Farm, αφήνοντας µάλιστα έκπληκτους τους παραδοσιακούς γαλατάδες που κυριαρχούσαν για χρόνια στις περιοχές αυτές.

Είναι τέτοιο µάλιστα το ανακάτεµα που έχει φέρει (ο Τσαγκάρης) στη ζώνη γάλακτος, που υποχρέωσε πριν από λίγο καιρό δύο άλλους καταξιωµένους γαλατάδες, τον Αλέξανδρο Μποτό και τον Γιάννη Βιτάλη, να «φιλέψουν» τον Θεσσαλό πρόεδρο της Οµοσπονδίας Κτηνοτρόφων Γιάννη Γκουροµπίνο και κάποιους συναδέλφους του, αφενός για να καλλιεργήσουν το κλίµα µε τους παραγωγούς αφετέρου να κλείσουν κάποιες συνεργασίες.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται το κοπάδι του Σαρακατσάνου από τη Ροδιά, Γιάννη Κοτούλα, που πέρασε, λίγες µέρες µετά στον κύκλο συνεργατών της γαλακτοβιοµηχανίας Ρούσσας, η οποία ανήκει, ως γνωστόν, στον Αλέξανδρο Μποτό. Το βέβαιο είναι ότι Ρούσσας και Greek Family Farm, µπορούν να χαρακτηρισθούν τα διαµάντια της εγχώριας τυροκοµίας. Με την πολιτική που ασκούν, έχουν ισχυροποιήσει την ταυτότητα της Φέτας στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά, γράφουν σοβαρές υπεραξίες στα προϊόντα που διαχειρίζονται και έχουν έτσι τη δυνατότητα να πληρώνουν αντίστοιχα τους παραγωγούς.

Κι όλα αυτά την ώρα που κάποιοι γραφειοκράτες, υποκύπτοντας στα συµφέροντα της «δυναστείας του ΟΣ∆Ε», αντί να ενδιαφερθούν για τους πραγµατικούς κτηνοτρόφους που πληρώνουν το κριθάρι 36 λεπτά το κιλό, όταν πριν 2 χρόνια είχε 12 λεπτά, τους στερούν και τα στοιχειώδη των κοινοτικών ενισχύσεων. Είναι αυτοί που από τη µια στερούν βοσκότοπο και ενισχύσεις από τους αιγοπροβατοτρόφους της Πίνδου κι από την άλλη στέλνουν τους «απατεώνες» για ενισχύσεις από το Εθνικό Απόθεµα.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

31-05-2022 08:54Βασίλης Δελησταθης

Νά καί ένα άξιο λόγου άρθρο για το κλάδο μας.Μονο πού έπρεπε να είναι πρώτη σελίδα!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία