BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Να χαίρεται δηλαδή ο κόσμος με τις ζημιές;

Έχουν αλλάξει τα πράγµατα µε τις αποζηµιώσεις, είπε πρόσφατα από τη ∆ΕΘ ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

iatsa__1__2_2_2_2__1__2_2_2_4_2_3

191
0

Ότι οι αποζηµιώσεις για τις ζηµιές από τις πυρκαγιές του 2017 εξοφλήθηκαν τον ∆εκέµβριο του 2021, φταίεί το προηγούµενο θεσµικό πλαίσιο. Αντίθετα, µε τον Ιανό, οι βαµβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας έκαναν δηλώσεις στις 12 Οκτωβρίου και στις 26 Νοεµβρίου πήραν προκαταβολή. 

Να χαίρεται δηλαδή ο κόσµος µε τις καταστροφές του Ιανού; Αυτό είπε ο πρόεδρος; Γιατί, σου λέει, «µέχρι τότε δεν υπήρχε ο θεσµός της προκαταβολής αλλά η κυβέρνηση τον εφάρµοσε για πρώτη φορά». Ευτυχώς, µάλιστα που αξιοποιήθηκαν οι νέες τεχνολογίες και η εργασία των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ. Ευτυχώς που δεν το άκουσαν πολλοί από τους πληγέντες.     

«Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση ότι οι επιλαχόντες του 2017 (σ.σ Σχεδίων Βελτίωσης) δεν υφίστανται. ∆εν πρόκειται να δοθούν επιπλέον λεφτά», ξεκαθάρισε άλλη µία φορά ο γραµµατέας Παπαγιαννίδης. Μάλιστα, τα είπε χοντρά, «οι όροι, είναι ξεκάθαροι, τι πάει να πει σύλλογος επιλαχόντων; Αυτά είναι σε κάθε γωνία να υπάρχει ένας πρόεδρος». Το θέµα είναι ότι έρχεται σε αντίθεση µε τον υπουργό της πλατείας, που είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόµενο ένταξης των επιλαχόντων µετά το τέλος Νοεµβρίου. Για να δούµε, τι θα δούµε! 

Υπήρξε φέτος, σου λέει, ενδιαφέρον για αγορά ελληνικού βαµβακιού από το Ιράν, αντί να πάρουν από Ουζµπεκιστάν. Το πρόβληµα, βέβαια, είναι ότι τα οικονοµικά µέτρα κατά των ιρανικών τραπεζών που έχει επιβάλλει η δύση και η υψηλή ποιότητα που ζητούν, «βγάζουν» δυσκολίες και µια συµφωνία µοιάζει δύσκολη.

Το ενδιαφέρον του κόσµου για επενδύσεις πάντα είναι µεγάλο. Στην περίπτωση όµως
του υποέργου «Εκσυγχρονισµός του Πρωτογενή Τοµέα», µε µπάτζετ 98,1 εκατ. ευρώ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Την πρώτη µέρα λειτουργίας
της πλατφόρµας υποβλήθηκαν, σου λέει, 236 αιτήσεις, που υπερκάλυψαν το ποσό της ∆ηµόσιας Ενίσχυσης κατά 150%. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε!

∆ύσκολα για τους οινοπαραγωγούς σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία. Εκπρόσωποί των χωρών συναντήθηκαν στο Conegliano, προειδοποίησαν για τους κινδύνους στη βιωσιµότητα του αµπελοοινικού τοµέα και ζήτησαν αποζηµίωση για την αύξηση του ενεργειακού κόστους και έκτακτα µέτρα στήριξης όπως αυτά του Covid-1, αλλά όχι εκρίζωση, που είναι διαρθρωτικό µέτρο και όχι βραχυπρόθεσµο. Στη χώρα µας εν τω µεταξύ, κινδυνεύει ο αττικός αµπελώνας, η έκταση του οποίου έχει µειωθεί σχεδόν στο µισό. Τι ζητάνε; Αποτελεσµατική ελεγκτική στρατηγική, µε επιτόπιους ελέγχους και κυρωτικό πλαίσιο ώστε να αντιµετωπιστούν οι κακές πρακτικές. Για να δουµε!
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία