BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Οι περιβόητες πληρωμές που έχουν στοιχειώσει

Ήρθαν οι εκλογές, πέρασαν, µέχρι βέβαια τις επόµενες και τώρα καλοκαιριάζει. Τι σηµαίνει αυτό;

πιατσα_ζαρια_4

949
1

Έγινε και ένα µεγάλο πακέτο πληρωµών 70 εκατ. ευρώ µέχρι τις αρχές της εβδοµάδας, κυρίως µε de minimis. Α, µπήκε και αυτή η συνδεδεµένη για τους σπόσρους σποράς που είχε ξεµείνει. Από δω και πέρα, ο αγροτικός κόσµος περιµένει την εξόφληση από την περσινή ενιαία και τα προγράµµατα, αλλά αυτά πάνε για µέσα Ιουνίου και µετά! Αυτά τα περιβόητα Βιολογικά έχουν στοιχειώσει!   

Ακόµα να πληρωθούν την αποζηµίωση, δύο χρόνια µετά, οι αγρότες της Φλώρινας, για τη ζηµιά από τον παγετό της άνοιξης του 2021. Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Φλώρινας, κάνει λόγο για 100% ζηµιά σε καλλιέργειες µήλων, µύρτιλων, φουντουκιών και ιπποφαούς που βρίσκονταν σε προανθικό στάδιο. Ζήτησαν δε από τον ΕΛΓΑ τα πορίσµατα, αλλά εδώ κι 8 µήνες δεν υπάρχει καµία επίσηµη απάντηση.

Εστάλησαν επιστολές στην πλατεία Βάθη, έγιναν συναντήσεις µε τον υπουργό της πλατείας και ο ίδιος τον περασµένο Φεβρουάριο τους διαβεβαίωσε πως θα πάρουν λεφτά µέχρι τέλος Μαρτίου, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε για de minimis, που πρακτικά σηµαίνει µικρότερα ποσά. Αδικία. Άσε που εν τω µεταξύ, κεράσια, καρύδια και άλλες καλλιέργειες έχουν ήδη πληρωθεί. Παράδοξο και το ότι τα αµύγδαλα που υπέστησαν ζηµιά στο ανθικό στάδιο, εντάχθηκαν µε τις καλλιέργειες που είχαν ζηµιές στο προανθικό στάδιο.

Με τροποποιητική απόφαση επεκτείνεται η χορήγηση επιδότηση για τους µήνες ∆εκέµβριο του έτους 2022 και Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο του έτους 2023, από το Ταµείο Ενεργειακής Μετάβασης, της τιµολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας µη οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, που έχουν κύρια δραστηριότητα µε Κωδικό Αριθµό ∆ραστηριότητας (ΚΑ∆) 10.71 δηλαδή αρτοποιεία, καθώς και καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας µε παροχή αγροτικής χρήσης. Πάλι καλά!

Να εκδοθεί άµεσα το εθνικό εφαρµοστικό πλαίσιο για τα προγράµµατα του τοµέα ελαιόλαδου και επιτραπέζιας ελιάς, προκειµένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειας των σχετικών πόρων για τα νέα πενταετή προγράµµατα των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων, ζητά η ΕΘΕΑΣ. Μάλιστα θέλει, λέει, να συµµετέχει θεσµικά και ενεργά στις υπηρεσιακές οµάδες έργου, που προετοιµάζουν, τις εφαρµοστικές των νέων τοµεακών προγραµµάτων της νέας ΚΑΠ, για να αξιοποιηθούν στο µέγιστο για τους παραγωγούς και τους συνεταιρισµούς.   


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

06-06-2023 12:08Βόδι ψηφοφόρος

Προανθικο υπάρχουν πάρα πολλοί παραγωγοί και από νόμο Πέλλας που είναι απλήρωτοι στο 100 τοις εκατό

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία