BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Τα ρολόγια ένα χρόνο πίσω

Η εξόφληση των περσινών εκκρεµοτήτων υποτίθεται έγινε και τώρα εκτός από κάποιες διορθώσεις, οι αρµόδιοι της ∆οµοκού και των περιφερειακών υποκαταστηµάτων του Οργανισµού Πληρωµών πρέπει να καταπιαστούν µε τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης της νέας χρονιάς.

της_πιατσας_4_2_2

6
0

Ο υπουργός Αυγενάκης, από την Κρήτη, ξεκεθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο πλήρης έλεγχος του ΟΣ∆Ε να βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Από την άλλη, η ΠΟΣΕΓ, µε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για τεράστιες καθυστερήσεις στο ΟΣ∆Ε, ενώ αναµένονται οι εφαρµοστικές και οι εγκύκλιοι έχουν ελλείψεις. Για παράδειγµα, σου λέει, δεν έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα για συµπλήρωση των τιµολογίων και των καρτελακίων σε µαλακό και κριθάρι, δεν γίνεται χαρακτηρισµός της έκτασης ως ορεινής ή µειονεκτικής για να δηλωθούν τα µέτρα της εξισωτικής αποζηµίωσης.

Έχει κι άλλα, όπως λένε οι γεωτεχνικοί. ∆εν µπορούν να δηλωθούν οι εξαιρέσεις της αιρεσιµότητας ως προς την αγρανάπαυση, δεν έχουν ανεβεί στο σύστηµα ακόµα τα γεωχωρικά δεδοµένα για τις εκτάσεις που εµφανίζονται ως κύριοι οι Φορείς του Ελληνικού ∆ηµοσίου ούτε γίνονται διασταυρωτικί έλεγχοι για τα ΑΤΑΚ των εκµισθωτών και δεν µπορούν να γίνουν µέχρι να οριστικοποιηθούν όλες οι δηλώσεις.

Και το καλύτερο: Στα κριτήρια µη επιλεξιµότητας των προς ενίσχυση εκτάσεων αναφέρεται ότι «8. η σπορά δεν είχε ολοκληρωθεί το αργότερο πριν από τις 31 Μαΐου 2022, προκειµένου για το βαµβάκι». Hallo, λένε από την ΠΟΣΕΓ, το έτος υποβολής είναι το 2023 όχι το 2022. Έλεος!

«Με ταχείς ρυθµούς θα προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες αποζηµιώσεων, ώστε να βοηθηθούν οι κτηνοτρόφοι που επλήγησαν από τις φωτιές» διαµήνυσε ο υφυπουργός Κλιµατικής Κρίσης από τον Βόλο για τα προβλήµατα από την πυρκαγιά στη Μαγνησία. Μάλιστα, ο ίδιος επεσήµανε ότι «µέσα στον Αύγουστο θα δοθεί η πρώτη αρωγή 20%, ως προκαταβολή και µετά όσο ολοκληρώνονται οι φάκελοι θα προχωρά η εκκαθάριση για να δοθούν τα χρήµατα». Οι δικαιούχοι είναι κυρίως κτηνοτροφικές µονάδες, ποιµνιοστάσια και επιχειρήσεις στη Νέα Αγχίαλο και ο συνεταιρισµός της περιοχής. Έτσι έλεγαν και για τις περσινές φωτιές και για τις ζωοτροφές και πέρασε σχεδόν ένας χρόνος για να πληρωθούν όλα σε όλους.

Και µέσα στην τούρλα του Σαββάτου ο υπουργός της πλατείας είχε συνάντηση µε εκπροσώπους των Συλλόγων Επαγγελµατιών Αλιέων Κρήτης (σύντεκνοί του) και µάλιστα για το πρόβληµα του λαγοκέφαλου και του λεοντόψαρου τους εξήγησε ότι «ήδη ερευνούται πιο αποτελεσµατικοί τρόποι αντιµετώπισης, όπως η πρόβλεψη αποζηµίωσης για τις απώλειες από την εξάπλωση των εισβολέων-ψαριών και η επιδότηση αλίευσης των συγκεκριµένων ψαριών». Άντε και καλή ψαριά! 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία