Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Ό,τι και να λες Φάνης Κουρεμπές

∆εν ξέρω αλλά η πασχαλιάτικη «ευχαριστήρια επιστολή» των κτηνοτροφικών συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προς τις κεφαλές της Βάθη, ήταν αν µη τι άλλο εµπνευσµένη και δοσµένη µε πολύ χιούµορ. Εξάλλου, η εικονική πραγµατικότητα που παρουσιάζουν οι επικεφαλής της πλατείας ότι όλα βαίνουν καλά στην κτηνοτροφία και τα ζητήµατα τιµών στο γάλα, κρέας, οι ελληνοποιήσεις και άλλα πολλά στίγµατα (βοσκοτόπια, ακατάσχετο κλπ) αποτελούν µακρινό παρελθόν, µόνο σαν όνειρο «στον καναπέ από τις 9» µε πρωταγωνίστρια τη Σκάρλετ Γιοχανσον φαντάζει.

trupia_barka1

27
2

Κάπως έτσι, κι ο πολυθρύλητος δηµοσιονοµικός χώρος που θα δηµιουργηθεί για να µειωθεί η φορολογία στις επιχειρήσεις και δη του πρωτογενούς τοµέα. Η Ολυµπία πάντως από την 44η ∆ιεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς είπε ότι αυτό θα είναι το πρώτο µέληµα της κυβέρνησης µετά τη λήξη των µνηµονίων. Μάλλον θα είδε την ταινία µε τους υπερήρωες; Έπαιζε και η Γιόχανσον!                                      

Σε ερώτηση πάντως για το πώς σχολιάζει την απόφαση του αρχηγού της Ν∆ να καταθέσει τροπολογία, για να παραµείνει το αφορολόγητο στα σηµερινά επίπεδα η υφυπουργός τόνισε πως «όταν κάτι είναι θετικό δεν έχει σηµασία ποιος το καταθέτει για να υπάρχει ιδεολογική ή πολιτική αντιπαράθεση». Αυτό θα πει να είσαι ανώτερος άνθρωπος.                                          

Στον πνεύµα των παροχών και ο Επίτροπος Χόγκαν που το προηγούµενο διάστηµα ανακοίνωσε από δανειοδοτικά προγράµµατα στήριξης για τους νέους αγρότες (ερηµώνει η γηραιά γαρ) µέχρι και ευέλικτες δράσεις δασώσεων (όλοι µαζί µπορούµε), στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, που τα χωράει όλα, αλλά να δούµε εν τέλει τι θα πληρώσει και τι θα κληρώσει στους επαγγελµατίες του πρωτογενούς τοµέα.                                             

Το σχετικό πρόγραµµα πάντως ονοµάζεται «πρωτοβουλία 1 εκταρίου» και στο πλαίσιο των µελλοντικών στρατηγικών τους σχεδίων για την ΚΑΠ, τα κράτη θα µπορούν να επιβραβεύουν τους γεωργούς µε πληρωµές ανά αγρόκτηµα για τη δάσωση ενός εκταρίου. Εδώ πάντως ακόµη παιδευόµασε µε τους δασικούς χάρτες και το ΑΤΑΚ...                                  

Με αγροτική πρόταση, η πρόεδρος Παπακώστα της Νέας Ελληνικής Ορµής που ορµώµενη από την εργατική Πρωτοµαγία, εξέδωσε µανιφέστο για την ελληνική γεωργία µε κίνητρα και φοροελαφρύνσεις για αγρότες. Στο πακέτο της νυν υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και νέα διαπραγµάτευση για την αγροτική πολιτική της ΕΕ έναντι στο δυσµενές περιβάλλον που δηµιουργεί το Brexit και ο εµπορικός πόλεµος ΗΠΑ-ΕΕ.

O Γύλος

 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

10-05-2019 12:49Λεωνίδας

Ο Χόγκαν θα μας τον φορέσει στο τέλος , να μου το θυμηθείτε.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία