BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Με κάλπες σωσίβιο στα μάτια κολλύριο

Ραντεβού το... ∆εκέµβρη. Σε αντίθεση µε τους τότε κινηµατογράφους, που έκλειναν για τη θερινή σεζόν και προσκαλούσαν τους σινεφίλ να επανέλθουν τον επόµενο Σεπτέµβρη, το σήριαλ που έχει να κάνει µε την πολύκροτη υπόθεση της επί πιστώσει διάθεσης ζάχαρης από την ΕΒΖ, σε πελάτες οι οποίοι στο τέλος, κατά το εισαγγελικό πόρισµα, τη… φέσωσαν, µε 52 εκατ. ευρώ, θα έχει και άλλο επεισόδιο.

trupia_barka1

13
0

Η δίκη των πέντε πρώην προέδρων της ΕΒΖ, των δύο πρώην εµπορικών διευθυντών της και των προέδρων των τριών συνεργαζόµενων εταιρειών, που ήταν να πραγµατοποιηθεί στις 25 Ιουνίου, τελικώς πήρε αναβολή για τις 16 ∆εκεµβρίου του 2019.                                              

Κάποιες κακές γλώσσες, πάντως, έσπευσαν να ερµηνεύσουν την εξέλιξη αυτή µε την προσδοκία των κατηγορουµένων ότι η -εκτός απροόπτου- πολιτική αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας, ίσως να τους βοηθήσει να πέσουν στα µαλακά, καθώς πολλοί εξ αυτών είναι «γαλάζιων» πολιτικών καταβολών.                                               

Κάτι σε νόµο του… Μέρφι, βάσει του οποίου αν κάτι πάει στραβά, τότε πάνε και τα υπόλοιπα στραβά, φέρνει αυτό που βιώνουν και φέτος οι καλλιεργητές µηδικής στο νοµό Σερρών. ∆εν φτάνει, που µετά τους -λίαν επιεικώς- επιπόλαιους χειρισµούς του υπουργείου µε τη συνδεδεµένη, έχει πληµµυρίσει ο τόπος µε τριφύλλια και οι τιµές έχουν πέσει στα τάρταρα, πλέον τους πάει κόντρα και ο καιρός. Οι βροχές έχουν καταστρέψει µεγάλους όγκους παραγωγής, καθιστώντας το µη εµπορικό. Ως εκ τούτου, όπως µας µετέφερα αυτόπτες µάρτυρες, αν περιδιαβείς στην επαρχία του νοµού θα πήξει το µάτι σε πεταµένες µπάλες τριφυλλιού.                                       

Η καταβαράθρωση των τιµών του τριφυλλιού στα 10-11 λεπτά το κιλό, ωστόσο, έχει και πιο… µόνιµες επιπτώσεις. Με δεδοµένο ότι οι Σέρρες παραδοσιακά καλλιεργούν πολλές χιλιάδες στρέµµατα µε µηδική, είναι πολλά χωριά στα οποία το τριφύλλι αποτελεί επιλογή για πάνω από το 70%-80% των διαθέσιµων εκτάσεών τους. Έτσι, λοιπόν, όπως µας έλεγε παραστατικά παραγωγός από το Νέο Σκοπό, «αν έρθεις µια βόλτα το βράδυ από εδώ και µιλάµε για ένα χωριό µε 2.000 µόνιµους κατοίκους, ζήτηµα είναι αν θα δεις 3-4 άτοµα στην καφετέρια. Ο κόσµος πλέον δεν βγαίνει».                                             

Πάντως η κατάσταση είναι γενικότερη, και τα καφενεία γεµίζουν µόνο από τους πολιτευτές που γυρίζουν τα χωριά,  λίγο πριν την κάλπη της 7ης Ιούλης, διαφηµίζοντας την πραµάτεια τους. Αλήθεια τα κεράσµατα ποιος τα αναλαµβάνει;

Ο Γύλος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία