BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Οι πολλοί στην πάολα και οι λίγο στον Μαρούδα

Επειδή «συνέτρεξαν γεγονότα εξαιρετικής περίστασης» όσον αφορά τη λειτουργία της πολύπαθης ΕΒΖ, όπως λέει σχετική απόφαση των υπουργών της πλατείας, δικαιολογείται η καταβολή συνδεδεµένης ενίσχυσης στα τεύτλα. Του χρόνου τι γεγονότα θα συντρέχουν;

trupia_barka1_11

11
1

Αλήθεια οι µετρηµένοι στα δάχτυλα παραγωγοί τρέφουν ακόµα... ελπίδες. Κατά τα λοιπά, «ιστορική συµφωνία» βάζει σίγουρα στην ιστορία την καλλιέργεια.

Στην Agrotica, πάντως, το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσµου ήταν στις νέες εξελίξεις που φέρνει η τεχνολογία και λιγότερο στις παροχολογικές επαναλήψεις, που κρατούν τον κλάδο µετέωρο. Βέβαια το ητούµενο είναι να στρώσει η δουλειά.  
Αν σε όλα από αυτά που λείπουν για ανασυγκρότηση του τοµέα προστεθούν και τα 10 δις που απαιτούνται, όπως κοστολόγησε ο υφυπουργός της πλατείας, για επενδύσεις σε υποδοµές και για τα οποία αναζητούνται επενδυτές, τότε υπάρχει ακόµα πολύ δρόµος. Τα καλά νέα, κατά τον ίδιο, είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη συνοµιλίες µε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων(ΕΤΕπ), προκειµένου να χρηµατοδοτήσει σχετική µελέτη και «εντός των επόµενων ηµερών ή και εβδοµάδων» θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε υψηλό επίπεδο.

Επί τοις πράγµασι, πάντως ο Μάξιµος  (έδωσα τη µάχη στο γάλα), µπαίνει µπροστά και στο θέµα της σύνταξης χηρείας των γυναικών, αγροτών, ζητώντας από τον υπουργό Εργασίας να προβεί σε απαραίτητες ρυθµίσεις ώστε να µη χάνουν την εξισωτική αποζηµίωση. Ο Θεσσαλός πολιτικός µε ερώτησή του επισηµαίνει ότι «όσοι και όσες λαµβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου, τη γνωστή σύνταξη χηρείας, χάνουν, δυστυχώς, την εξισωτική, καθώς µε την υφιστάµενη νοµοθεσία τίθενται στην ίδια µοίρα µε εκείνους που λαµβάνουν σύνταξη γήρατος είτε αναπηρίας.  

Με άλλη ερώτηση, αυτή τη φορά προς τον Μαυρουδή και επειδή - όπως λέει το θέµα συζητείται έντονα στα καφενεία του κάµπου - ενόψει της νέας καλλιεργητικής σεζόν, ζητά να µάθει πιο θα είναι το χρονοδιάγραµµα των πληρωµών από τις καταστροφές του προηγούµενου έτους. Όχι τίποτα άλλο, επειδή έρχεται και Μάρτης, γνωστός και ως γδάρτης και τα έξοδα τρέχουν... Είπα τρέχουν και µου ήρθε στο µυαλό ξανά η δήλωση του επικεφαλής του ΕΛΓΑ για το φορητό εκτιµητή... και την ψηφιακή µετάβαση

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

10-02-2020 18:46Μαρια

Τελικά θα δοθεί η εξισωτική στις δικαιούχους σύνταξης χηρειας;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία