BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Η μέρα που ο δόκτωρ έχασε τις συνδεδεμένες

Έξαλλοι οι τευτλοπαραγωγοί σε Ηµαθία, Πέλλα, Πιερία, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη µε το σχέδιο σβησίµατος των φουγάρων της ΕΒΖ στο Πλατύ και την µετατροπή της µονάδας σε αποθήκη.

trupia_barka1_11

8
0
Ετοιµάζονται να κατέβουν στην Αθήνα να ζητήσουν τα ρέστα από τον Άδωνι και τον Μαυρουδή καθώς τους καταλογίζουν πως πρωτοστάτησαν για να κλείσει η συµφωνία της εκµίσθωσης των δύο µονάδων της ΕΒΖ.             
«Μέχρι τώρα κάναµε την ανάγκη φιλότιµο και δεν πολυµιλούσαµε γιατί είχαµε τα τεύτλα από 15.000 στρέµµατα στα χωράφια και περιµέναµε µήπως και γίνει η παραλαβή. Περιµέναµε επίσης να λειτουργήσει το εργοστάσιο για να µπορέσουµε να σπείρουµε και φέτος. Πλέον ούτε το ένα έγινε, ούτε το άλλο θα γίνει. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να σιωπούµε περισσότερο και να παρακολουθούµε να απαξιώνεται µια παραγωγική υποδοµή της περιοχής. Πού είναι οι υποσχέσεις ότι το εργοστάσιο θα λειτουργεί 365 ηµέρες το χρόνο;», λένε αγανακτισµένοι στην Agrenda.          
Καλή µεν, η διάταξη του άρθρου 38 περί εθνικής συντονιστικής οργάνωσης των αγροτικών συνεταιρισµών που είναι εγγεγραµµένα στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισµών, κάτι που έλειπε, σχολιάζουν συνεταιριστές όµως υπάρχουν και κάποια αλλά, στον υπό ψήφιση νέο συνεταιριστικό νόµο. Μεταξύ αυτών για τον µέγιστο αριθµό ψήφων αντιπροσώπων και για τους ιδιώτες µετόχους.            Καλό θα ήταν τα 280 εκατ. ευρώ που επιστρέφουν στα ελληνικά ταµεία, χάριν του δικαστικού άθλου Ελλήνων νοµικών στην υπόθεση επιβολής προστίµου για επιδοτήσεις βοσκοτόπων την περίοδο 2009-2011, να αξιοποιηθούν προς όφελος της αγροτικής ανάπτυξης. Επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου; Μια ιδέα... για αρχή. Πάντως, οι πληροφορίες λένε πως οι έγκριτοι νοµικοί µας, που κινούνται µε µεθοδικότητα, κυνηγάνε πολλές ακόµα τέτοιες υποθέσεις που θα φέρουν πίσω χρήµα.          
Για να δούµε τι θα βγάλει η Τράπεζα Θεµάτων της Νιρβάνα για την επιµόρφωση και εγγραφή στο Μητρώο της των υποψήφιων Γεωργικών Συµβούλων. Την ερχόµενη λέει ∆ευτέρα, µέσω e-learning το 1ο θεµατικό πεδίο για την πολλαπλή συµµόρφωση και τις επωφελείς για το κλίµα πρακτικές. Σηµειωτέων το πρόγραµµα θα διαρκέσει 12 εβδοµάδες µαζί µε την υποβολή των τεστ επαναξιολόγησης. Αν ο εκπαιδευόµενος συγκεντρώσει βαθµολογία µεγαλύτερη ή ίση του 75% σε κάθε θεµατικό πεδίο θα περνάει οδηγώντας στη χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης. Μετά βλέπουµε... πόσοι θα µπουν.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία