BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Τελικά, το πήρε το µυξοµάντηλο ο κύριος Τάσος

Έκδηλη είναι η αγωνία πολλών παραγωγών τούτη την περίοδο, για το αν θα διασφαλιστεί 100% ότι δεν θα υπάρξει πρόβληµα στην αγορά σε σχέση µε τις εισροές, καθώς επίκειται η έναρξη της σποράς σε µια σειρά από καλλιέργειες και δεν θα ήθελαν να βρεθούν ξεκρέµαστοι, ως προς την προµήθεια σπόρων, λιπασµάτων και φυτοπροστατευτικών.

trupia_barka1_11

11
0

Βέβαια την ίδια στιγµή έχουν και στο µυαλό τους µη τυχόν και µε πρόσχηµα τη δυστοκία τροφοδοσίας της αγοράς κάποιοι επιτήδειοι προσπαθήσουν να αισχροκερδήσουν στην πλάτη τους. Για αυτό και προειδοποιούν πως οι φύλακες έχουν γνώσιν και θα ξεσηκώσουν τον κόσµο µε καταγγελίες, αν περιπέσει στην αντίληψή τους κάποια παραβατική συµπεριφορά.

Σε ιδιότυπη εργασιακή οµηρία παραµένουν εδώ και σχεδόν έξι µήνες οι 100 εναποµείναντες (πρώην) εργαζόµενοι της ΕΒΖ ΑΕ. Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο, µε το σχέδιο µετάταξής τους στο δηµόσιο -που τους κρατά δέσµιους από το να ψαχτούν για καµιά άλλη δουλειά- να µένει ακόµη στα χαρτιά, ήρθαν οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους στο Αµήν. Ό,τι είχαν σε ρευστό όπως ήταν φυσικό έχει φαγωθεί πλέον και πολλοί δανείζονται να περάσουν την καθηµερινότητά τους, µε προτεραιότητα την επιβίωση, αφήνοντας αναγκαστικά χρέη να συσσωρεύονται.

Και σαν να µην έφτανε αυτό, για το χρονικό διάστηµα µετά από την 24η Φεβρουαρίου, όταν κι έγινε αποδεκτό το αίτηµα εξυγίανσης στο άρθρο 106 βδ, όπως λένε, δεν τους αναγνωρίζονται δεδουλευµένα, ενώ για τα υπόλοιπα θα λάβουν -Κύριος οίδε πότετο 25% των απαιτήσεών τους.

Λες και ο Μαυρουδής περίµενε τους Σασοέδες για να δει ποια θέµατα θα θέσει στο επόµενο Συµβούλιο των Βρυξελλών. Του συστήνουν δε, να µπει µπροστάρης στο θέµα επανεξέτασης του ρωσικού εµπάργκο, επί τη…ευκαιρία του Covid 19, αν και η Ιταλίδα οµόλογός του το έφερε πρώτη στο προσκήνιο σε συνάντηση που είχε στη Μόσχα µε τον Ρώσο υπουργό γεωργίας.

Μαθαίνουµε ότι οι µεγαλέµποροι και µεγαλοεξαγωγείς αρνιών και κατσικιών στην Ιταλία και την Ισπανία, για το Πάσχα των Καθολικών, εκµεταλλευόµενοι το ότι οι εξαγωγές σ’ αυτές τις χώρες θα πέσουν κατακόρυφα, έριξαν φέτος πολύ χαµηλά τις τιµές στα αρνιά και στα κατσίκια. Ο Έλληνας κτηνοτρόφος θα την πληρώσει πάλι;

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία