Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Αφήστε τα ροδάκινα και πιάστε τα βερίκοκα

Μέγα ζήτηµα, η πολυνοµία, η γραφειοκρατία, η πολυδικεία κλπ. περιγράφει η έκθεση Πισσαρίδη που πιάνει το νήµα από την αρχή µπας και µπει κάποιο πετραδάκι ουσιαστικής πολιτικής για την ανάταση της χώρας.

Τρύπια βάρκα 356

25
0

Ο ν. 4048/2012 ορίζει ότι κάθε νόµος που κατατίθεται στη Βουλή θα πρέπει να συνοδεύεται  από  έκθεση επιπτώσεων. Στις  περισσότερες περιπτώσεις όµως, η ουσιαστική ανάλυση των οικονοµικών επιπτώσεων απουσιάζει. Κι ακολουθούν τα γνωστά... από την έκαστοτε κυβέρνηση που ξηλώνει, ράβει κ.ο.κ.  

 «Πολλοί  νόµοι  δηµιουργούν αχρείαστο βάρος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Υπάρχουν σηµαντικές επικαλύψεις και ενίοτε συγκρούσεις, µε προγενέστερους νόµους. Η  πολυπλοκότητα του  συστήµατος και η ελλιπής κωδικοποίηση δηµιουργούν περιθώριο για διαφορετικές ερµηνείες από  διαφορετικές υπηρεσίες. Αυτά δηµιουργούν πρόσφορο έδαφος για διαφθορά στη δηµόσια διοίκηση, επιβαρύνουν αχρείαστα το σύστηµα απονοµής δικαιοσύνης και δυσκολεύουν τις επενδύσεις», αναφέρει η έκθεση.    
Αν καταφέρει τώρα ο Χατζηδάκης να εκσυχρονίσει τη χωροταξική και πολεοδοµική νοµοθεσία µε τον νέο... υπό διαβούλευση νόµο, στηρίζοντας επενδύσεις, προστασία ιδιοκτησίας και περιβάλλον θα φανεί στο... χειροκρότηµα.    

Κατά τον αρµόδιο υπουργό, το νοµοσχέδιο δίνει την τελική ώθηση για την ολοκλήρωση της κτηµατογράφησης, ενώ επιταχύνεται από 12-15 σε 2,5 χρόνια ο χωρικός σχεδιασµός και η κατάρτιση τοπικών και ειδικών πολεοδοµικών σχεδίων, και µέσω αυτών ο καθορισµός χρήσεων γης. Πως; Πιστοποιηµένοι ιδιώτες µηχανικοί θα συνδράµουν, λέει, για αξιολόγηση των πολεοδοµικών µελετών.      

Με τους δασικούς χάρτες και τις αντιρρήσεις τα βρήκαµε µε βάση την τελευταία υπουργική απόφαση για τη σύννοµη αλλαγή χρήσης, σύµφωνα µε το άρθρο 48 του ν. 4685/2020; 

Παρά τη θετική απόφαση Μαυρουδή για την επαναπροκήρυξη υποβολής αιτηµάτων για απόσταξη κρίσης σηµαντικά παραµένουν υψηλά τα µεταφορικά κόστη των οινοποιείων κυρίως των αποµακρυσµένων νησιών από την έδρα του κύριου αποσταγµατοποιού στην Πάτρα.    

Πολλά οινοποιεία, όπως λένε και στην οργάνωση της Ριανκούρ, προέρχονται από µακρά περίοδο κατακόρυφης πτώσης του κύκλου εργασιών τους, µε αποθέµατα στις δεξαµενές τους που έχουν ζητήσει να αποστάξουν και συνεπώς η έλλειψη ρευστότητας είναι κυρίαρχο πρόβληµα. Εξέχουσας λένε σηµασίας, η έγκριση χορήγησης προκαταβολής. o Γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία