Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Για να γίνει η δουλειά οικοσύστημα Μπαρλιά

Είναι πρώτη φορά µετά από χρόνια, λέει µε στόµφο η ανακοίνωση του υπουργείου της πλατείας. που ο ΕΛΓΑ εξοφλεί σε χρόνο dt οφειλόµενες αποζηµιώσεις. (σ.σ 35% ήτοι 67 εκατ. για ζηµιές του 2019). Πώς όχι; Αφού δεσµεύθηκαν µε πρωθυπουργική εντολή τα εν λόγω ποσά από τον κρατικό προϋπολογισµό. 

trupia_barka1_11

37
0

Τώρα, κατά πόσο αυτό θα συµβάλει στο γενικότερο σχέδιο αναστήλωσης του οργανισµού, για εγκαιρότερη και εγκυρότερη καταβολή αποζηµιώσεων, θα µετρηθεί από το ύψος των νεροποντών που θα πέσουν... Βροχή και τα SMS, στους 55.056 δικαιούχους αγροτοκτηνοτρόφους µε τα οποία ενηµερώνονταν για τα λεφτά που βρίσκονταν καθοδόν.            
«Αποζηµιώσεις 66,8 εκατ. ευρώ περίπου καταβάλει ο ΕΛΓΑ στις 12 Αυγούστου σε 57.056 δικαιούχους, οι οποίοι θα ενηµερωθούν άµεσα µε την αποστολή µηνυµάτων SMS στα κινητά τους.        
Τα είπαµε και το προηγούµενο διάστηµα ότι αν αξιοποιηθούν οι προτάσεις της έκθεσης Πισσαρίδη που θα οδηγούν σε κάθετες πολιτικές ανάπτυξης στον πρωτογενή τοµέα και δευτερογενή τοµέα, τότε τζακ ποτ, οι κοινοτικές επιχορηγήσεις και τα ευρωπαϊκά δάνεια που θα φθάσουν στη χώρα µας την προσεχή τριετία.           
Μέγα ζητούµενο, να µην αναλωθεί ζωτικό χρονικό διάστηµα για σύσταση επιτροπών και υποεπιτροπών αξιολόγησης αλλά και για ανάθεση διαγωνισµών µελετών για εξειδίκευση της µελέτης Πισσαρίδη, γιατί τότε...           
Αυτοί πάντως που διάβασαν το πρώτο ενδιάµεσο κείµενο αντιλαµβάνονται πολύ καλά πως δεν πρόκειται για µια απλή έκθεση ιδεών µε χιλιοειπωµένες διαπιστώσεις και αναφορές, αλλά για δουλειά που πιάνει από την αρχή µέχρι το τέλος τα πράγµατα που πρέπει να γίνουν και που διακόπτονται κάθε φορά λόγω ανερµάτιστων πολιτικών και ακατάλληλων προσώπων στη διοικητική µηχανή.          
Τον τελευταίο καιρό γίνεται συζήτηση σχετικά µε το αν η στήριξη της απόσταξης κρίσης είναι εισόδηµα ή ενίσχυση. Βέβαια, στο άρθρο 3 του καν. (ΕΕ) 592/2020 γίνεται σαφής λόγος για στήριξη. Συνεπώς η πιθανότητα του εισοδήµατος περιορίζεται, λέει ο Κεγκέρογλου. Ο Ηρακλειώτης βουλευτής ΚΙΝΑΛ µιλά για µη απορρόφηση παραγωγής 25.000 τόνων, θέτοντας αρµοδίως ζήτηµα εύκολης, άτοκης χρηµατοδότησης των Ενώσεων για να παραλάβουν περίπου 10.000 τόνους. ∆ηλαδή καµία «γέφυρα», για τους αγρότες. Καλό ∆εκαπενταύγουστο! o Γύλος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία