Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Οι αγρότες στην πομόνα και ο Σκρέκας Πλαταμώνα

Δηλαδή, αν ολοκληρωθούν οι διοικητικοί έλεγχοι, το µόνο προαπαιτούµενο που τίθεται από την Κοµισιόν, θα µπορούσαν οι Έλληνες αγρότες να πάρουν νωρίτερα και στο 80% το τσεκ; Να το πάρουν ολόκληρο, όπως σε άλλες χώρες, δεν παίζει; Πάντως επί του παρόντος ακόµη ασχολούνται µε τα διαδικαστικά.

trupia_barka1

88
0

Πάντως και ο Μάξιµος (σ.σ. έδωσα τη µάχη στο γάλα) ετοιµάζεται για δεύτερο κύµα πανδηµίας, ζητώντας αρµοδίως τη λήψη µέτρων στήριξης του πρωτογενούς. Στο πρώτο στηρίχθηκαν δεόντως ;             «Εν όψει της λήψης µέτρων κατά του νέου κύµατος της πανδηµίας πρέπει να είµαστε έτοιµοι το φθινόπωρο να εξαντλήσουµε τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να στηρίξουµε έµπρακτα την πρωτογενή παραγωγή. Να ελαχιστοποιήσουµε τις όποιες παρενέργειες στις αγροτικές επιχειρήσεις και τους συνεταιρισµούς, άλλα και να ενισχύσουµε τη βιωσιµότητά τους, κυρίως διευκολύνοντας την πρόσβασή τους σε ρευστότητα», είπε ο βουλευτής Λαρίσης, σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού της πλατείας, σε ερώτησή του για τις σοβαρές οικονοµικές επιπτώσεις των µέτρων για την πανδηµία σε συνεταιρισµούς και αγροτικές επιχειρήσεις.              Αλήθεια το νέο ΦΕΚ µε την ανάθεση αρµοδιοτήτων στους δύο υφυπουργούς της πλατείας, σε τι εξυπηρετούσε; Στο να γίνει σαφές ότι ο διορισµός, η απόσπαση και η λύση της υπαλληλικής σχέσης των µελών των Ιδιαίτερων Γραφείων τους, όπως και κάθε θέµα που αφορά την οργάνωση και λειτουργία τους είναι αρµοδιότητα και µόνο των ίδιων και όχι του υπουργού; Βέβαια, είναι και το θέµα των υπογραφών.
Αν επιχειρηµατικότητα είναι η διάθεση για δράση µε µεγάλες αβεβαιότητες, τότε η άσκηση των αγροτικών επαγγελµάτων µοιάζει µε το παιχνίδι επιβίωσης Survivor, αν, ακόµα και εκεί, υπάρχει η προσδοκία του κέρδους.            Στα αγροτικά επαγγέλµατα, και ειδικότερα στην οικογενειακή κτηνοτροφία, δεν εντοπίζεται σήµερα κάποια πιθανότητα κέρδους, απλά οριακή επιβίωση των κτηνοτρόφων στα επαγγέλµατά τους, στον πολιτισµό τους, στις κοινωνίες τους και στον τρόπο ζωής τους.            Σε αυτό το πνεύµα κινήθηκε η διαδικτυακή συζήτηση του skywalker υπό τη διοργάνωση του ασύχαστου Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, όπου καταγράφηκαν ζητήµατα που πονάνε τους ανθρώπους του πρωτογενούς τοµέα, που αντιµετωπίζονται άνισα έναντι άλλων κλάδων. o Γύλος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία