BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Άλλο οι λαδόφιλοι κι άλλο οι λαδιάρηδες

Τα γράφαμε και τις προάλλες για τα κονδύλια για τις ζωονόσους, που κάποιες θα έπρεπε από χρόνια να έχουν εκριζωθεί.

trupia_barka1_11

35
0

Ούτε καν! Στο ίδιο έργο θεατές, με τους κτηνοτρόφους να ανησυχούν για το ζωικό τους κεφάλαιο, άμα τη εμφανίσει μιας ασθένειας και τους τοπικούς  βουλευτές να συμπάσχουν και να πιέζουν για εμβόλια και μέτρα.   

Εσχάτως η εμφάνιση του καταρροϊκού στα αιγοπρόβατα έχει κινητοποιήσει και τον Μάξιμο (σ.σ έδωσα τη μάχη στο γάλα), που πέραν τον εντομοκτόνων και αντομοαποθητικών, ζητάει την έντοκη απόδοση των καθυστερούμενων αποζημιώσεων του 2014.   

Τρύγος, θέρος, πόλεμος. Κυριολεκτικά σε όλα τα μέτωπα. Σιγή ασυρμάτου και απροθυμία από το ιδιωτικό εμπόριο για τις φετινές τιμές που καλύπτουν το πέπλο της… πανδημίας. Και στους  συνεταιρισμούς όμως, υπάρχουν εξαιρέσεις λένε στη Ριανκούρ, με παραλαβές σε μειωμένες τιμές από 35-45%, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ηράκλειο Κρήτης και την Αχαΐα, παρά τις παραινέσεις περί συνεταιριστικής ιδέας σε δύσκολες συνθήκες και απορρόφησης της παραγωγής με περσινές τιμές. Στο Αμύνταιο, πάντως θα κινηθούν όπως πέρυσι.  

 Τουλάχιστον, τονίζουν στη Ριανκούρ, οι οινοποιητικοί συνεταιρισμοί που θα διατηρήσουν το περσινό επίπεδο ποσοτήτων και τιμών να στηριχθούν μέσω άτοκης δανειοδότησης για να συγκεραστούν οι ζημιές.  

 Εμείς εδώ έστω κι αργά σταματήσαμε τα πανηγύρια και τις πολύκοσμες συναθροίσεις, λόγω πανδημίας. Μέχρι και η ΔΕΘ ακυρώθηκε. Στην Ιρλανδία, πολιτική θύελλα προέκυψε μετά την αποκάλυψη για δείπνο που διοργανώθηκε σε παραβίαση των υγειονομικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη χώρα για την αναχαίτιση της πανδημίας.   

Το δείπνο, για τα 50 χρόνια της λέσχης γκολφ του κοινοβουλίου με 82 προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων και ο Φιλ Χόγκαν, (σ.σ πρώην Επίτροπος Γεωργίας, νυν Επίτροπος Εμπορίου στην ΕΕ) οδήγησε πολλούς σε παραίτηση, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Γεωργίας Ντάρα Καλίρι. Ο Φιλ, αρχικά αρκέστηκε σε κάτι συγγνώμες, όμως μετά τον θόρυβο και την πίεση που δημιουργήθηκε είδε και αυτός την έξοδο.  

Τα μέτρα που έχουν υλοποιηθεί για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φυσική καταστροφή στην Εύβοια καταγράφει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, υπολογίζοντας τις ασφαλιστικά καλυπτόμενες και μη ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο στο 1,4 εκατ. ευρώ. Όμως τη χορήγηση τους πότε την τοποθετεί;

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία