Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Σιγανοπαπαδιά παιδιά ο σταύρος

Γιατί δεν έκανε λίγο πιο λιανά ο πρωθυπουργός τις ενδιαφέρουσες, όπως είπε, προτάσεις που ‘χει κάνει το επιτελείο του Μαυρουδή για το Ταµείο Ανάκαµψης; Από ότι άφησε να εννοηθεί τα ζητήµατα της έξυπνης και φιλικής προς το περιβάλλον γεωργίας και του πρωτογενούς τοµέα είναι στο επίκεντρο των δράσεων που µπορούν να χρηµατοδοτηθούν.

trupia_barka1_11

280
0

Κατά τον ίδιο «οι αγρότες που δεν δίστασαν να βρεθούν στην πρώτη γραµµή της καινοτοµίας, θα είναι οι πρώτοι που θα αγκαλιάσουν αυτή την πολιτική». Οι άλλοι, δηλαδή οι πολλοί, που θα βρεθούν;    «Πονεµένη ιστορία ο Αχελώος, να το δούµε µε φρέσκια µατιά» είπε από τη Θεσσαλονίκη τις προάλλες ο πρωθυπουργός, σηµειώνοντας πως «έχουµε κάποια έργα υποδοµής, τη Συκιά και τη Μεσοχώρα, τα οποία είναι αδιανόητο να έχουµε ξοδέψει ως ελληνικό δηµόσιο παραπάνω από 700 εκατ. ευρώ και τα έργα αυτά να κάθονται...».  

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόµη πως πέραν της περίπτωσης του Αχελώου υπάρχουν παρεµβάσεις που µπορούν να γίνουν στα υφιστάµενα δίκτυα άρδευσης στη Θεσσαλία, που ενδεχοµένως να κοστίσουν λιγότερο και να επιτρέψουν να εξοικονοµήσουµε πολύ νερό. «Είναι κάτι σίγουρα που θα το δούµε πολύ προσεκτικά, σε συνεννόηση και µε τον αρµόδιο υφυπουργό  που προέρχεται από τη Θεσσαλία και έχει αναλάβει το σύνολο των υποδοµών που έχουν να κάνουν µε την άρδευση», είπε χαρακτηριστικά δείχνοντας προς τον Σκρέκα.    Αυτό ήταν τελικά το ζητούµενο;

Να την πει, δηλαδή στον νυν υπουργό της πλατείας ο πρώην για τους χειρισµούς µε τους τευτλοπαραγωγούς; ∆εν έκλεισε θυµίζει ο Λάκωνας, χρόνος από τις ενσταντανέ µε επενδυτές και τον χλευασµό «να πάνε στην Κουµουνδούρου για καλύτερες τιµές». Όµως το θέµα είναι ότι οι παραγωγοί βρίσκουν τις πόρτες κλειστές για την παραγωγή τους και δεν ενδιαφέρονται για τις «κοκοροµαχίες».
    Μιας και αναφερόµαστε στο Λάκωνα, ενδιαφέρον το άρθρο του για το νέο παραγωγικό µοντέλο που ταιριάζει στη χώρα.

Όµως, ενόσω ήταν στο κυβερνητικό επιτελείο µε την προηγούµενη διακυβέρνηση γιατί δεν έβαλε µπροστά κάποια από τις προτάσεις του για να δηµιουργηθούν οι υποστηρικτικές δοµές που θα δώσουν ώθηση σε επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση; Αναµφίβολα, όλοι αναγνωρίζουν την σπουδαιότητα των ΠΟΠ/ΠΓΕ, και την ανάγκη για διαφοροποίηση ελέω κλιµατικής αλλαγής και επιστροφή σε καινοτόµες ή και «ρετροκαινοτόµες» καλλιέργειες, που άκµασαν αλλά εγκαταλείφθηκαν. o Γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία