BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Δεν είσαι αίσθημα απλό στο κάθε βήμα μου το νιώθω

Με όλα καταπιάνεται ο Μαυρουδής. Από την πανδηµία και τις µάσκες, µέχρι τα ελληνοτουρκικά και τις καταλήψεις στα σχολεία. Στο περιθώριο, πετάγεται και στα νησιά υπενθυµίζοντας µέτρα στήριξης µέσω κρατικών ενισχύσεων σε κλάδους του πρωτογενή.

trupia_barka1_11

44
0

Με όλα καταπιάνεται ο Μαυρουδής. Από την πανδηµία και τις µάσκες, µέχρι τα ελληνοτουρκικά και τις καταλήψεις στα σχολεία. Στο περιθώριο, πετάγεται και στα νησιά υπενθυµίζοντας µέτρα στήριξης µέσω κρατικών ενισχύσεων σε κλάδους του πρωτογενή. Όσο για τα εκατοµµύρια που ανακοινώνονται ως µεγάλη εικόνα, ουδείς διαφωνεί. Προς τι λοιπόν οι διαφωνίες µε το 30ευρω που έβγαλε η διαίρεση στους ελαιοπαραγωγούς; Αλήθεια, ποιος ο διαιρέτης για τα 10 εκατ. στις µελιτζάνες, τη ντοµάτα και το αγγούρι;    

 

Τα πάντα θα βρουν το δρόµο τους αρµοδίως για τα «χρυσαφένια» βοσκοτόπια, µε βάση τα όσα προκύπτουν από την απάντηση του επικεφαλής της ∆οµοκού αναφορικά µε την κοινή δήλωση Αραχωβίτη, Τελιγιορίδου, Σαρακιώτη για «Συνειδητά βουβό το «επιτελικό κράτος» στις καταγγελίες για τις πρακτικές στον ΟΠΕΚΕΠΕ».     

 

Ο καθηγητής Βάρρας, δηλώνει ευθαρσώς πως «µε απόλυτη διαφάνεια, ανεξαρτήτως εµπλεκόµενων προσώπων, τα πορίσµατα των ελέγχων θα κοινοποιηθούν στα ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν τις καταγγελίες, ώστε να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις που δεν θα αφήνουν καµία αµφιβολία για την ορθή διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων από τον Οργανισµό, αλλά και στις αρµόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειές τους, αν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι». Για να δούµε...    

 

Πληµµύρες στον κάµπο; Ο Αχελώος θα φταίει..., λέει σκωπτικά σε άρθρο του ο πρώην πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας Κώστας Γκούµας, επιχειρώντας να βάλει στη σωστή διάσταση τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πληµµύρες στο νότιο τµήµα της Θεσσαλίας.     

 

«Ο Αχελώος δεν συνδέεται µε τις πληµµύρες στον θεσσαλικό κάµπο. Τα νερά του «κυλάνε» µέσα από τα βουνά προς νότο και χύνονται στο Ιόνιο πέλαγος. Ακόµη κι όταν ολοκληρωθεί ο ταµιευτήρας Συκιάς, η µεταφορά τους, µέσω της σήραγγας προς Μουζάκι, θα γίνεται προγραµµατισµένα και µόνο σε περιόδους αρδεύσεων. Και σε καµιά περίπτωση δεν θα αποτελούν κίνδυνο για τη Θεσσαλία, εφόσον όταν έχουµε βροχές και πληµµύρες στη λεκάνη Πηνειού, δεν πρόκειται να ανοίγουν τα θυροφράγµατα της Συκιάς !», υπογραµµίζει, αναµένοντας κινήσεις για την επίλυση του υδατικού προβλήµατος.  

∆εν λέω να είµαστε µες στην ξινίλα και αγνώµονες, ωστόσο οι ευχαριστίες και οι οσφυοκαµψίες συλλογικών φορέων σε υπουργούς όταν λύνουν θέµατα, εφόσον αυτή είναι η δουλειά τους, δεν χρειάζεται να κοινοποιούνται στα ΜΜΕ. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία