BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Έλα απόψε στου Θωμά να σου παίξω μπαγλαμά

Σε αναβρασµό, παρότι η επικαιρότητα… µονοπολείται από τα ζητήµατα της πανδηµίας, βρίσκεται ο αγροτικός κόσµος που βλέπει την ηγεσία του υπουργείου της πλατείας να επιχειρεί µε λύσεις εν είδη «µπαλώµατος» να διορθώσει ζητήµατα που αφορούν την κακοδιαχείριση µε το Εθνικό Απόθεµα.

image_19

128
0

Την ίδια ώρα, το κουτσουρεµένο φθήνο πετρέλαιο, που θα ’ρθει και όχι για όλους, το 2022 δεν επαρκεί ούτε για δύο οργώµατα, λένε µε απόγνωση. Το κύµα ανατιµήσεων, οι αυξήσεις στο ρεύµα δηµιουργούν ένα εκρηκτικό µίγµα στις τάξεις των αγροτών, παρά τη σκιά των τοπικών «lockdown»…


Την ίδια ώρα, ως κοροϊδία αξιολογούν πλέον οι αγροτικοί σύλλογοι τη νέα παράταση που δόθηκε στον βαρύ µηχανισµό του ΕΛΓΑ για την καταβολή της προκαταβολής των αποζηµιώσεων παγετού, που θεωρητικά θα πληρώνονταν µέχρι τέλη Ιουλίου για να εξοφληθούν εντός του 2021.
    


Αναστάτωση έχει δηµιουργήσει και η ανάκληση δικαιωµάτων που µεταβιβάστηκαν από το Εθνικό Απόθεµα 2020, η οποία «τσουβαλιάζει» άπαντες. «Εµένα µε αναγκάσατε να κάνω µεταβίβαση από τη γυναίκα µου προς εµένα, διότι στο πρόγραµµα Νέων Αγροτών που ήθελα να ενταχθώ δεν γινόταν να έχουν κάνει ΟΣ∆Ε και οι δύο σύζυγοι….Και έρχεστε 5 µήνες µετά µε µια γελοία απόφαση που τα τσουβαλιάζει όλα και µάλιστα µε αναδροµική ισχύ και µας ακυρώνετε την µεταβίβαση. Χάνουµε τα λεφτά µας επειδή η µια απόφαση έρχεται σε αντίθεση µε την άλλη και µάλιστα δεν τα χάνουµε µια φορά αλλά για πάντα. ∆εν µας δίνετε καν το δικαίωµα να κάνουµε ένσταση. Να εξηγήσουµε την περίπτωση, που κάθε µια θα είναι διαφορετική. Μιλάµε για τραγικά πράγµατα», σχολιάζει αγρότης στο Agronews.


«Καλλιεργώ πάνω από 100 στρέµµατα χωράφια κι έχω δικαιώµατα µόνο για 32, γιατί το σύστηµα είναι τόσο άδικο που δίνει δικαιώµατα µόνο την πρώτη φορά που κάνεις δήλωση ΟΣ∆Ε. Το ίδιο το σύστηµα µε ανάγκασε να δηλώσει πέρυσι 60 στρέµµατα από τα δικά µου χωράφια, ο ξάδερφος µου, για να πάρει δικαιώµατα σαν νεοεισερχόµενος και να µου τα µεταβιβάσει φέτος, όπως κάνουν όλοι δηλαδή, γιατί παίρνω ελάχιστες επιδοτήσεις. ∆υστυχώς οδηγούµαστε σ’ αυτές τις τακτικές γιατί δεν εφαρµόζεται το αυτονόητο, όσα στρέµµατα δηλώνεις αυτά να πληρώνεσαι και όχι να γίνονται τα δικαιώµατα εµπόριο. Αλήθεια τι θα γίνει µε αυτούς που αγόρασαν δικαιώµατα; Έλεος», αναφέρει άλλος αγρότης δείχνοντας τις αστοχίες του συστήµατος.   

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία