BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Χρειάζεται δουλειά να μην κάνεις τίποτα

Έξω από τα δόντια τα λένε οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης µε επιστολή τους στον υπουργό της πλατείας για τις συνδεδεµένες βόειου κρέατος της νέας περιόδου, οι οποίες όπως καταγγέλλουν ευνοούν τους λίγους µεγαλοπαχυντές εισαγόµενου ζωικού κεφαλαίου.

image_19_2__1__2

1294
2
Στη χειµαρρώδη επιστολή κάνουν λόγο για υφαρπαγή των συνδεδεµένων από τους Έλληνες κτηνοτρόφους και παρεµβάσεις εκ µέρους της πολιτικής ηγεσίας «απογοητευτικά µηδενικές» και διαβουλεύσεις επί των στρατηγικών «θεατρικά σκηνοθετηµένες» που έγιναν προσχηµατικά, µε µοναδικό σκοπό να πληρωθεί η κοινοτική υποχρέωση της διαβούλευσης!!!   
 
«∆ε δηµιουργήθηκε σε κανέναν σας η απορία, γιατί όλοι αυτοί οι µεγαλοπαχυντές, που σας υπαγόρευσαν και τις προτάσεις των συνδεδεµένων ενισχύσεων, δεν προχωρούν στη δηµιουργία εκτροφών αγελάδων αναπαραγωγής;», ρωτούν τον υπουργό. «Γιατί κύριε υπουργέ, υπάρχουν τα κορόιδα οι αγελαδοτρόφοι, που 365 µέρες το χρόνο πασχίζουν για ν’ αναστήσουν τα γεννήµατά τους, χωρίς γιορτές και αργίες, µε βροχές, πάγους, χιόνια, καύσωνες και κάθε αντιξοότητα», απαντούν µε πικρία οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ. Περιµένουν δε, απαντήσεις (για να δούµε) έως της 21 Γενάρη, προειδοποιώντας για µεγάλες αντιδράσεις των αγελαδοτρόφων  µετά το πέρας αυτής της ηµεροµηνίας.    

Γενικά, ο αγροτικός κόσµος είναι στα µανταλάκια, παρά το κλίµα φόβου που δηµιουργεί η πανδηµία, και τις υπόγειες διεργασίες για να µην φουντώσουν περαιτέρω τα αίµατα και υπάρξουν αναταραχές που θα χαλάσουν το προφίλ του υπουργού της πλατείας. Εξάλλου, τα κακώς κείµενα µε τις πληρωµές καταγράφονται κι από την ίδια τη µηχανοπαρέα που δεν θέλει να αλλάξει το status quo µε τα κυβερνητικά συννεφάκια και ως εκ τούτου κινείται αναλόγως…   

Να σβήσει… φωτιές επιχειρεί και το υπουργείο Οικονοµικών που από κοινού µε το υπουργείο της πλατείας ανακοίνωσε πως ξεκινά την υλοποίηση της κυβερνητικής εξαγγελίας µετά τις καταστροφικές φωτιές του περσινού καλοκαιριού, δροµολογώντας προκαταβολές στους πυρόπληκτους αγρότες. Οι πληγέντες θα λάβουν άµεσα το 50% περίπου της δικαιούµενης επιχορήγησης. Κατά συνέπεια, θα λάβουν άµεσα περίπου 50,4 ευρώ ανά ελαιόδεντρο και 33,6 ευρώ ανά δέντρο για λοιπές πολυετείς καλλιέργειες, µε τη διαδικασία της προκαταβολής. Πόσο άµεσα είναι το θέµα. Ίδωµεν!
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

29-01-2022 14:05Κωστας

Εννοείται πως φταίει και ο Μητσοτάκης αλλά μην έχεις μόνο το μυαλό σου στον Κουλη όπως τον λες. Ξέχασες την επιστροφή πετρελαίου ποιος την εκοψε χιλιάρικα όλα αυτά. Ασφάλεια βάση τζίρου ποιος την έβαλε και ποιος ελευθέρωσε την εξισωτική για τους κωλονακιωτες αγρότες. Συν ακόμα ένα χιλιάρικο στη τσέπη από αλληλεγγύης και επιτυδευματος που σου γυρισε από τους τεμπέληδες που έδινε επιδόματα ο Τσίπρας που πηγε το αφορολόγητο 5800

Απάντηση

24-01-2022 19:56ΑΓΡΟΤΗΣ

Κουλή δεν θέλατε?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία