BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Άλλοι µοίραζαν κουφέτα κι άλλοι βαρελίσια φέτα

Από τη µάζωξη στο Μαξίµου, θετικά φαίνεται να αποτιµάται µόνο το γεγονός ότι ανοίγει µια συζήτηση γύρω από τη θεσµοθέτηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου για τα επόµενα χρόνια, ενδεχοµένως σε συνέχεια ανάλογων επιλογών που έγιναν για τους αγρότες και σε άλλες ευρωπαϊκές γωνιές. Κάτι ήξερε ο Μάξιµος [σ.σ. έδωσα τη µάχη στο γάλα], που πρώτος είπε για ξύσιµο του πάτου του βαρελιού. Προσοχή µην τρυπήσει…

image_19_2__1__2_2_2_2__1__20

464
1
  • Από εκεί που ήταν σπριντ, τώρα οι πράσινες πολιτικές γίνονται… µαραθώνιος. Σε αυτή τη διαπίστωση προέβη κοινοτικός αξιωµατούχος, ο οποίος βλέπει υπό την πίεση των αγροτικών µπλόκων σε χώρες της Ευρώπης να ξηλώνεται η υπερφιλόδοξη «πράσινη συµφωνία» και στο τέλος να µην κόβεται και η κορδέλα.     
  • Οι αγρότες που κυριολεκτικά έχουν βάλει φωτιά στις Βρυξέλλες, αναγκάζουν τους τεχνοκράτες µε προεξέχουσα την Επίτροπο, που κόπτεται έλεω ευρωεκλογών και µιας δεύτερης θητείας να ανακρούει σε πρύµναν, σε προτάσεις κανονισµών που έβαζαν στον… τοίχο, λόγω υψηλών απαιτήσεων, τον αγροτικό κόσµο. Το µήνυµα λένε ελήφθη! Μετά τις ευρωεκλογές βλέπουµε…      
  • Αλήθεια, η mega νοµοθετική πρωτοβουλία για αλλαγή στο κανονιστικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ, τι απέγινε; Υποτίθεται ότι τέλη της περασµένης χρονιάς θα έβγαινε στο φως για να τεθεί σε διαβούλευση και να εκκινήσουν οι διαδικασίες προώθησής της στη Βουλή. Αντ’ αυτού προωθήθηκε και προ ηµερών ψηφίστηκε το σχέδιο για τα κτηνοτροφικά πάρκα και τα Επιµελητήρια, [σ.σ περί διαγραµµάτων], το οποίο αν µη τι άλλο δεν βάζει… λάδι στη φωτιά των αγροτικών διαµαρτυριών.
  • «Η σηµερινή κρίση ούτε τυχαία είναι, ούτε συγκυριακή και προκαλείται από το επιδιωκόµενο µοντέλο συγκέντρωσης της αγροτικής παραγωγής, που συµπιέζει αφόρητα τον παραγωγό και αυξάνει τα κέρδη των ενδιάµεσα εµπλεκοµένων στην εµπορία των αγροτικών προϊόντων, αποδεικνύοντας εντέλει ότι η «αυτορρυθµιζόµενη ελεύθερη αγορά» δεν λειτουργεί υπέρ του παραγωγού και του καταναλωτή. Στο ίδιο περιβάλλον µε τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους ,οι Έλληνες αγρότες βρίσκονται σε ακόµα πιο δυσµενή θέση εξαιτίας εγγενών αδυναµιών και των χρόνιων στρεβλώσεων που διατρέχουν ολόκληρο το φάσµα της αγροτικής οικονοµίας». Το γενικό συµπέρασµα Μάρκου στην έκτακτη σύσκεψη των αµπελοκαλλιεργητών µε αφορµή τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Το θέµα είναι ότι αυτές οι χρόνιες στρεβλώσεις, παραµένουν στο διηνεκές.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία