BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Seed Terminator: Ο καινοτόμος μύλος ενάντια στους σπόρους ζιζανίων στις θεριζοαλωνιστικές (video)

Η συσκευή μηχανικής καταπολέμησης των ζιζανίων για τις θεριζοαλωνιστικές μηχανές διατίθεται πλέον και στην Ευρώπη μέσω της γερμανικής εταιρείας Zürn Harvesting η οποία αναλαμβάνει την παραγωγή, τις πωλήσεις και την τεχνική υποστήριξη του μηχανήματος.

002_317_IMG_KopievanSeed_Terminator_unten_re

Βασίλης Σοφός

32
0

Εφεύρεση του γερμανού παραγωγού και μηχανικού Nick Berry, το Seed Terminator αποτελεί έναν από τους πιο καινοτόμους τρόπους καταπολέμησης των σπόρων ζιζανίων που επιβιώνουν κάτω από την θεριζοαλωνιστική.

Το Seed Terminator τοποθετείται στο κάτω μέρος της θεριζοαλωνιστικής και σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να εξουδετερώσει όλους τους σπόρους ζιζανίων που βρίσκονται κάτω από το μηχάνημα. Αποτελείται από δύο μύλους υψηλής απόδοσης που επεξεργάζονται τα υπολείμματα που προέρχονται από το τμήμα του κόσκινου της θεριζοαλωνιστικής. Ο μηχανικός είναι ενσωματωμένος στα μηχανικά μέρη της θεριζοαλωνιστικής και κινείται μηχανικά με τη βοήθεια ιμάντων κίνησης.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών η αυστραλιανή επιχείρηση που εφηύρε το Seed Terminator έχει εγκαταστήσει περίπου 100 τέτοια μηχανήματα σε θεριζοαλωνιστικές στην Αυστραλία. Στο εξής η γερμανική οικογενειακή επιχείρηση, που βάζει στο χαρτοφυλάκιό της πλέον την αυστραλιανή καινοτόμα πατέντα, θα εισάγει το μηχάνημα στη Ευρώπη κάνοντάς το διαθέσιμο για θεριζοαλωνιστικές των εταιρειών John Deere, Claas, Case IH και New Holland.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία