BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το δικό της «οικοσύστημα» στο γεωργικό κλάδο θα παρουσιάσει η Continental

Ρομπότ που ανιχνεύουν, έξυπνα ελαστικά που ειδοποιούν και ιμάντες που προλαμβάνουν είναι μερικά από τα προϊόντα που ετοιμάζει να βάλει η εταιρεία στη γκάμα της με σκοπό να προσφέρει στον παραγωγό ένα ολοκληρωμένο και διασυνδεδεμένο πακέτο έξυπνης γεωργίας.

mac_Continental_Agritechnica_2

Βασίλης Σοφός

9
0

Εκτός από τους έξυπνους ιμάντες για τις θεριζοαλωνιστικές μηχανές, η Continental ετοιμάζεται να παρουσιάσει στην επερχόμενη έκθεση Agritechnica και μια σειρά από προϊόντα αγροτεχνολογίας, με σκοπό να μπει για τα καλά στη αγορά του γεωργικού κλάδου.


Ρομπότ-πολυεργαλείο

Η Continental αναπτύσσει ένα ρομπότ για γεωργικούς σκοπούς που θα λειτουργεί αυτόνομα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα κατάλληλα εξαρτήματα για την εκτέλεση πολλών εργασιών, όπως η παρακολούθηση της διαδικασίας ανάπτυξης των φυτών, ο έλεγχος της σποράς και η πρόσληψη των θρεπτικών ουσιών από την εκάστοστε καλλιέργεια. Το ρομπό θα ενσωματώνει αισθητήρες και κάμερες με τη βοήθεια της τεχνολογίας LIDAR, που προέρχεται από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Συστήματα τηλεματικής

Για την μόνιμη διασύνδεση των αγροτικών οχημάτων με τις εξωτερικές διαδικτυακές πλατφόρμες, η Continental έχει ήδη αναπτύξει ένα προηγμένο λογισμικό που θα βασίζεται μάλιστα στις τελευταίες τεχνολογίες της 5G επικοινωνίας.

Σύστημα περιμετρικής προβολής με κάμερες ProViu 360

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, η δεύτερη γενιά του ευφυούς συστήματος προβολής surround ProViu 360 είναι μια λύση που στο μέλλον θα εφαρμοστεί από τις εταιρείες κατασκευής σύγχρονων γεωργικών μηχανημάτων. Προγραμματισμένο για κυκλοφορία το 2020, το σύστημα καμερών θα παρέχει στον οδηγό του μηχανήματος μια πανοραμική «θέα» του πεδίου σε ανάλυση HD σε μια οθόνη αφής που θα βρίσκεται μέσα στην καμπίνα.

Επαυξημένη πραγματικότητα

Σε μελλοντικό στάδιο το ProViu 360 θα γίνει ακόμη πιο ευέλικτο επιτρέποντας την εισαγωγή στο σύστημα πολύτιμων πληροφοριών, όπως αυτές της πίεσης των ελαστικών του οχήματος και των εμποδίων που εμφανίζονται μπροστά. Οι πληροφορίες θα προβάλλονται απευθείας στην οθόνη που θα χρησιμοποιείται ήδη για την κάμερα, δημιουργώντας μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας.

Έξυπνο ελαστικό για ελκυστήρες

Η Continental θα παρουσιάσει στην Agritechnica και το νέο της προηγμένο ελαστικό VF TractorMaster Hybrid. Ενσωματώνοντας αισθητήρες και παρακολουθώντας συνεχώς την πίεση και τη θερμοκρασία, τα ελαστικά μεριμνούν ουσιαστικά για την αυξημένη παραγωγικότητα στο χωράφι, την εξοικονόμηση καυσίμου και τη μειωμένη φθορά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία